National

Dalai Lama doneaza 100.000 de dolari pentru sinistratii italieni

Publicat: 24 iun. 2012
1

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, efectueaza o vizita in Emilia Romagna, regiunea din nordul Italiei lovita de seismele de acum o luna, care au provocat 27 de victime si numeroase daune materiale, si anunta donarea sumei de 100.000 de dolari pentru reconstructie si pentru cele 15.000 de persoane care si-au pierdut locuintele, informeaza editia online a cotidianului La Repubblica.

In vizita scurta, dar semnificativa, a liderului spiritual tibetan la Mirandola, acesta a fost insotit de primarul localitatii si de presedintele regiunii Emilia Romagna, Vasco Errani. Dalai Lama a oficiat o rugaciune speciala pentru victimele cutremurului de acum o luna, care a avut sute de replici in ultimele saptamani.

„Trebuie sa fiti curajosi si hotarati, acest lucru va va ajuta sa va reconstruiti casele si sa priviti viitorul cu incredere”, a spus Dalai Lama, care a adaugat: „Vazand aceasta distrugere, am simtit o mare parere de rau. Doresc sa conving persoanele sa se gandeasca la viitor”.
Dalai Lama, care donase deja 50.000 de dolari pentru Crucea Rosie Italiana, departamentul din Emilia Romagna, in momentul sosirii sale la Mirandola, a anuntat ca va darui alti 50.000 de dolari pentru victimele cutremurului si pentru reconstruirea cladirilor distruse.
Papa Benedict al XVI-lea va vizita de asemenea Emilia Romagna, pe data de 26 iunie.

Adauga un comentariu