National

Dâmbovițeanul dat dispărut în luna iulie, găsit decedat de salvamontişti în Masivul Bucegi

Publicat: 06 sept. 2020
Dâmbovițeanul dat dispărut în luna iulie, găsit decedat de salvamontişti în Masivul Bucegi

Trupul neînsufleţit al unui tânăr din judeţul Dâmboviţa care a fost dat dispărut în luna iulie a fost găsit, duminică după-amiază, de salvamontiştii din judeţul Prahova după ce ploile din ultimele zile au transportat într-o zonă adiacentă Văii Caraiman mai multe lucruri personale ale acestuia.

Tânărul din Dâmbovița dat dispărut în luna iulie, găsit decedat de salvamontişti

Potrivit Salvamont Buşteni, dispariţia lui Eduard Bobirică a fost anunţată de familie în iulie, după aproape două săptămâni de la momentul în care salvatorii montani i-au găsit bicicleta în zona Văii Caraimanului, în apropierea cabanei cu acelaşi nume.

Ulterior, au avut loc mai multe acţiuni de căutare a tânărului, la una dintre ele participând chiar un elicopter al IGAv, însă fără rezultat.

Ploile torenţiale de zilele trecute au adus de pe un vâlcel adiacent Văii Caraimanului un rucsac în care s-au găsit buletinul şi câteva lucruri ale victimei, astfel că echipele Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova au reluat căutările duminică, trupul neînsufleţit al bărbatului fiind găsit, în prezent lucrându-se pentru extragerea acestuia din Masivul Bucegi.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmboviţa au informat, duminică, referitor la faptul că în cauză se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

„Tânărul de 22 de ani, din Valea Voievozilor, care ar fi plecat voluntar de la domiciliu la data de 26 iulie a.c., a fost găsit decedat în Munţii Bucegi de cei de la Salvamont. În cauză se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (…) urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Dâmboviţa.

Cadavrul urmează să fie preluat de Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Tragedie în Munții Făgăraș!

Tragedie în Munții Făgăraș, acolo unde un turist și-a pierdut viața. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit ieri seară, în munții Făgăraș, după ce a căzut de la 400 de metri înălțime.

Din cauza epidemiei și a aglomerație de pe litoralul românesc, tot mai mulți oameni preferă o excursie la munte în această perioada. Așa a ales și bărbatul care și-a pierdut viața astăzi. Acesta era din București și se afla singur pe munte, încerca să escaladeze o creastă în momentul în care s-a întâmplat accidentul.

Din păcate bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut în gol de la 400 de metri înălțime. Echipajele de urgență ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Tragedie în Munții Făgăraș! Un bărbat a murit după ce a căzut în gol 400 de metri

„Am fost anunțați prin 112 referitor la un turist… Apelanta care ne anunța a spus că l-a văzut căzând exact ca un bolovan din piatră în piatră, de pe un perete. Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului.

A supraviețuit până a venit elicopterul SMURD, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.”, a declarat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Adauga un comentariu