Actualitate

Dan Barna a reacționat dur la atacurile liberalilor: „Cât de disperat ești Ludovic? Atât de prost arată sondajele?“

Publicat: 21 oct. 2020
Dan barna arată cu mâna
Vicepremierul USR PLUS, Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a reacționat dur la atacurile liberalilor privind votarea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ. Dan Barna a scris pe Twitter că președintele PNL, Ludovic Orban, ar fi disperat și că rezultatele sondajelor de opinie nu dau PNL cu un scor mare la alegerile parlamentare.

„Cât de disperat ești Ludovic? Nu iese guvernarea doar cu PMP și UDMR? Atât de prost arată sondajele încât să ajungi la minciuni atât de ordinare despre USR?”, a scris Dan Barna pe Twitter.

„Am văzut declarația premierului din această dimineață. Premierul României pare un om cu simțul umorului, pentru că în condițiile în care PNL a fost alături de PSD și la pensiile speciale, și la Codul administrativ, și la toate acele uselismele care sufocă România, să spui că USR vreodată ar vota cu Florin Iordache este cel puțin o glumă hazlie și nimic mai mult. Acuzația este un ridicolă. Au fost 20 sau 21 de colegi de la USR la vot. Votul nostru a fost foarte clar pentru domnul Zegrean pentru președinția Consiliului și pentru colegul nostru Eduard Dîrcă la secția specială”, a declarat Dan Barna referitor la acuzațiile făcute de liberali.

Dan Barna: „Acuzația este una ridicolă”

Liderul USR susține că atacul venit din partea liberalilor este ridicol.

„Înțeleg disperarea de campanie electorală, dar nu cred că este vreun român în această țară care să creadă pe bune că vreodată USR care a luptat în Parlament, care a dus mesajele și toată revolta cetățenilor și care cu adevărat ne-am luptat cu PSD în fiecare zi a mandatului nostru, am vota vreodată sau vreunul dintre noi ar vota vreodată cu Florin Iordache.

Numirea lui Florin Iordache este o rușine și o palmă pentru statul român, este un lucru care arată cât de jos este de fapt actuala majoritate parlamentară. Nu vorbesc doar de PSD, pentru că acele voturi nu au venit niciunul de la USR, dar arată că suntem în logica unui troc și de aceea este nevoie de alți oameni în Parlament și ca parlamentarii USR PLUS că fie în viitoarea majoritate parlamentară într-un număr semnificativ”, a precizat Dan Barna.

Florin Iordache, votat și de USR

Deși votul a fost secret, calculele arată că Florin Iordache a obținut 168 de voturi de la PSD-Pro România-ALDE și alte 17 voturi de la celelalte partide.

Din cele 240 de voturi, Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, fiind votat practic doar de grupul PNL, nu şi de USR. În schimb, Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile, deci cu 17 mai mult decât ar fi strâns PSD, ALDE şi Pro România la un loc. Al treilea candidat, Ionuţ Mazîlu, a primit 2 voturi, în timp ce alte 12 voturi au fost anulate.

Pentru șefia secției pentru evidența legislației, senatorul USR, George Dircă a fost votat de 174 de parlamentari și nu ar fi putut ajunge în Consiliul Legislativ fără votul masiv al parlamentarilor PSD. Rodica Penescu a obţinut doar 4, Andrei Ciochiou – 13 şi 49 de voturi au fost anulate.

După vot, surse din conducerea USR au declarat că George Dircă și-ar fi aranjat singur o întelegere cu PSD, iar liderii partidului s-au chinuit să le răspundă nemulțumiților care acuzau un blat cu PSD.

Comentarii
  • barna du-te dracului nu vedeti ce figura de nebun are barna partidul legionarilor securistilor, partidul mafiei lui soros, hai dispareti dracului barna cu usr duceti-va in groapa cu KAKAAAAAAAAAAAAAAT ca nu va voteaza nimeni , mars la gunoi in ghena usr cu barna

  • barna perversule nu mai manca kkkt usr-istii tai cei 21 l-au votat pe Iordache dar tu joci teatru hai…… mars ca nu suntem prosti daca voturile usr nu au ajuns la zagrean normal ca au ajuns la iordache, nu mai juca teatru barna perversule , asta nu e politica asta ce faci tu e teatru de om pervers si nebun

  • barna perversule nu mai manca kkkt usr-istii tai cei 21 l-au votat pe Iordache dar tu joci teatru hai…… mars ca nu suntem prosti daca voturile usr nu au ajuns la zagrean normal ca au ajuns la iordache, nu mai juca teatru barna perversule , asta nu e politica asta ce faci tu e teatru de om pervers si nebun, ce moaca de handicapat ai barna

  • Cat de prost esti tu barna nu prost arat sondajele, foarte prost arata sondajele pentru usr ati scazut baiiiiiiiiiiiiiiiii ca sunteti mizerabili si nu va mai votam

Adauga un comentariu