National

Dan Barna (USR-PLUS) are parte de o lovitură dură chiar înainte de alegerile interne! DLAF a sesizat DNA în contextul unui proiect european

Publicat: 28 sept. 2021
Dan Barna, arată cu mâna
Dan Barna declară că în cazul în care PNL și UDMR nu vor coopera cu USR, lucrurile se vor rezolva mai repede

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) îi administrează o lovitură lui Dan Barna chiar înainte de alegerile interne din USR-PLUS. Autoritatea a sesizat DNA pentru un proiect european. Conform comunicatului dat, proiectul se numește „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, care are ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, firmă care i-a aparținut lui Dan Barna și soţiei acestuia.

Nu este primul dosar la DNA în care este implicat Dan Barna, DLAF sesizând procurorii în legătură cu un alt dosar referitor la presupuse fraude europene.

DLAF a sesizat DNA referitor la o posibilă fraudă pe fonduri europene comisă de Dan Barna

Dan Barna are parte de o altă anchetă din partea DNA după ce DLAF a sesizat procurorii anticorupţie pentru o presupusă fraudă. Se pare că de proiectul implementat a beneficiat o firmă care a fost deţinută de fostul vicepremier și soţia acestuia.

„În urma verificărilor efectuate în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, au rezultat indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, motiv pentru care Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat la întocmirea actelor de sesizare.

Întreaga documentaţie a fost transmisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie (Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie)”, anunţă DLAF în răspunsul pentru Mediafax şi Aleph News.

Mai multe dosare în care ar putea fi vizat Dan Barna au ajuns la DNA

Săptămâna trecută, pe 22 septembrie 2021, DNA a anunţat că în dosarul care implică primele sesizări ale DLAF cercetările se fac în continuare „în rem”, nicio persoană neavând până în prezent calitatea de suspect sau de inculpat.

„Un dosar având la bază aspectele la care faceţi referire este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“în rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, se arată în răspunsul DNA.

Tot pe 22 septembrie 2021, DNA a anunţat că în celălalt dosar în care a fost invocat numele fostului vicepremier al USR PLUS, Dan Barna, procurorii au dispus soluţia clasării pe „faptă nu există”, clasarea fiind dată de procurorul secţiei I a DNĂ, Radu Ionescu şi confirmată de către procurorul adjunct al Secţiei I a DNĂ, Adrian George Matei, fin al procurorul CSM, Cristian Ban, fiind contestată în instanţă, la Tribunalul Alba.

 

Contextul în care se întâmplă acest lucru este unul dificil pentru fostul vicepremier din Guvernul condus de premierul Florin Cîțu. Dan Barna este în plină campanie electorală internă iar în turul I al alegerilor a pierdut, surprinzător, in fața lui Dacian Cioloș.

Adauga un comentariu