Mozaic muzical

Dan Bittman, in lacrimi! Ce s-a intamplat cu celebrul artist

Publicat: 06 dec. 2018

Trupa Holograf a fost invitata luni seara la Sala Studio a Teatrului National din Bucuresti, acolo unde a avut loc reprezentatia spectacolului "Daca noi ne iubim", un musical interpretat de un grup de adolescenti, chiar pe muzica lui Bittman si a colegilor lui!

Cei cinci s-au asezat nerabdatori in scaune, asteptand spectacolul produs si regizat de Julieta Georoiu. „Vine vineri”, „Vreau o minune”, „Sunt un balcanic”, „Si baietii plang cateodata”, „Banii vorbesc”, „Undeva, departe” sau „Oriunde te vei afla” au fost doar cateva dintre cantecele celebre ale trupei Holograf, cantate si chiar dansate de cei 30 de tineri din distributie.

Pe parcursul spectacolului, Dan Bittman a scos de cateva ori telefonul si a filmat, a facut fotografii, in timp ce proaspatul aniversat al trupei, bateristul Edi Petrosel, a carui zi de nastere a fost cu doar o zi inainte, a trait si cel mai entuziast atmosfera spectacolului.

„Ce sa spun… Am plans! Ma crezi ca am plans la anumite piese? M-au impresionat, am intrat intr-o alta lume! Parca n-am scris niciun vers, nicio piesa din toate astea. Am fost foarte emotionat de-a lungul intregului spectacol”, a marturisit in exclusivitate pentru Libertatea solistul Dan Bittman, imediat dupa spectacol.

El a mai declarat ca acest proiect trebuie luat si „facut sa pocneasca, pentru ca e pacat, filonul exista, calitatea exista”. Muzicianul a mai adaugat ca ar face un concurs intre licee, pe muzica legendarei sale trupe.

O coincidenta a facut ca interpretul rolului principal din spectacolul „Daca noi ne iubim” sa fi fost coleg de gradinita cu unul dintre baietii lui Bittman, care la un moment dat a si facut parte dintr-o trupa pe care Liliana, mama copiilor solistului de la Holograf a intemeiat-o in urma cu cativa ani.

„Au fost foarte simpatici si le doresc sa tina aproape”, a mai precizat interpretul.

Cei trei baieti ai sai incep, usor, sa ii calce pe urme: „Cel mare compune sau orchestreaza, nici nu stiu ce sa zic, si ala mic – eu zic ca el ne scoate – s-a apucat de chitara. Deci prin Mark am incredere”, a concluzionat „holograful” Bittman.

La randul sau, Edi Petrosel, care pe 2 decembrie a implinit 61 de ani, a declarat pentru Libertatea sa s-a bucurat foarte mult de un asemenea „cadou”: „A fost foarte emotionant, mai ales ca sa-ti vezi muzica si textele cantate de niste copii inseamna ca n-am muncit degeaba si ca avem un viitor! Felicitari trupei, cred ca au muncit foarte mult, e foarte greu vocal sa canti ce canta Bittman!”, a precizat bateristul Holograf.

Muzicalul „Daca noi ne iubim” este o poveste de dragoste imaginata de Julieta Georoiu si scrisa de doi adolescenti, Anastasia Jinga si Rares Fota, pe muzica trupei Holograf. Acesta este primul muzical de tip „generation fusion” din Romania. Spectacolul creeaza un pod peste generatii intre fanii Holograf – majoritatea ajunsi la varsta adulta si adolescentii zilelor noastre.

Jucat exclusiv de tineri – multi dintre ei premiati la cele mai importate competitii de voce, dans sau actorie – spectacolul cu o durata de mai bine de o ora si jumatate a fost interpretat live, inclusiv in partea instrumentala. Spectacolul a fost produs de JG Production si organizat si promovat de Asociatia Culturala Flower Power.loading...

Adauga un comentariu