Din lumea filmului

Dan Chisu diagnosticat cu cancer: „Atunci m-am speriat!”

Publicat: 19 iun. 2019
3

Regizorul si producatorul Dan Chisu a facut publica experienta sa in lupta impotriva cancerului de piele. Tipul de cancer cu care a fost diagnosticat acesta apare mai ales la persoanele care petrec mult timp afara, in soare, fara sa foloseasca lotiune de protectie solara. 

„Dr. Mihaela Leventer a zis Ia stai, ce e asta? Vino la o consultatie. Si m-am dus. A scos o lupa, s-a uitat. A zis Da, vino maine. Atunci m-am speriat”, povesteste Dan Chisu despre prima intalnire cu cancerul de piele. 

„Aveam educatia controlului medical anual si, in general, am grija de sanatatea mea. Dar pielea am neglijat-o. Am zis ca ce poate sa mi se intample? Daca nu ma lovesc, nu ma tai, sunt bine”. Dar nu a fost bine. Mai mult decat atat, a descoperit boala absolut intamplator, la o petrecere la care a participat si dr. Mihaela Leventer. „Mi-a luat o proba pentru biopsie si in cateva zile m-a programat pentru interventie”. 

Dan Chisu se considera norocos si faptul ca a invins cancerul l-a motivat sa povesteasca o experienta care poate deveni exemplu pentru ceilalti. 

„Am avut noroc pentru ca puteam sa intarzii cu diagnosticarea. Atunci mi-am dat seama ca fiecare detaliu conteaza si ca, mai importanta decat rezolvarea problemei, este preventia. Cu cat ajungi mai devreme la medic, cu atat interventia este mai usoara”, spune Dan Chisu.

Adauga un comentariu