Scena artistica din Romania

Dan Condurache, despre aparițiile sale în telenovelele românești

Publicat: 01 oct. 2020
Dan Condurache, despre aparițiile sale în telenovelele românești
Faimosul actor Dan Condurache a vorbit despre aparitiile sale in telenovelele romanesti. Intr-un interviu recent actorul a vorbit despre revenirea in televiziune si rolurile din serialele romanesti.

Faimosul actor Dan Condurache a vorbit despre aparitiile sale in telenovelele romanesti. Intr-un interviu recent actorul a vorbit despre revenirea in televiziune si rolurile din serialele romanesti. In prezent acesta poate fi urmarit in serialul „Vlad„.

In productia de la PRO TV il interpreteaza pe Titi,un personaj negativ, ca multe altele pe care le-a jucat în ultimii ani. Actorul a contribuit foarte mult la succesul personajului său din serialul marca PRO TV, care i se potrivește ca o mănușă. Pana in prezent Dan Condurache a dat viață personajelor negative din cele mai cunoscute seriale și telenovele din România.

Ce spune Dan Condurache despre rolurile din telenovelele romanesti

Ajuns la 68 de ani, actorul este cunoscut pentru zecile de filme în care a jucat de-a lungul carierei sale cinematografice.

Printre serialele și telenovelele românești care l-au făcut cunoscut se numără “Regina”, “Aniela” și “Iubire și Onoare”. Actorul nu s-a ținut departe nici de seriale, având succes cu ajutorul producției pentru tineri “Pariu cu viața”. Ultimul personaj interpretat este controversatul Titi din “VLAD”.

Întrebat dacă regretă perioada în care a jucat în telenovele, Dan Condurache a răspuns: “Știți că nu banii aduc fericirea, ci numărul lor. Câți bani dă societatea pe tine, atâția bani faci!”

Artistul și-a exprimat opinia în legătură cu afirmația că “actorii trebuie să facă doar artă, nu bani”. La aceasta, actorul a răspuns, citându-l pe regizorul Ingmar Bergman, că “numai actorii talentați joacă foarte bine sau foarte prost, deci și greșesc, restul nu joacă nimic”.

Dan Condurache a evitat să apară în alte proiecte la televizor înainte de serialul “VLAD”. După aproape cinci decenii de carieră, acest lucru a fost dubios pentru public. Însă Dan Condurache a răspuns simplu la această întrebare, afirmând că orice lucru are un sfârșit.

“Vine o vreme pe lumea asta când toate lucrurile au o încheiere. Deși Carmen Tănase spunea ‘când filmez nu mă mai doare nimic”’, a încheiat artistul.

Artistul se poate bucura de succes atât în plan profesional, cu o carieră lungă și înfloritoare, dar și în plan personal, vând o familie fericită. Este căsătorit de mai bine de 30 de ani cu soția lui, Creola, și au doi copii, Sebastian și Irina.

Cine este Dan Condurache

Dan Condurache s-a născut la Dorohoi, reşedinţa fostului judeţ cu acelaşi nume, azi în judeţul Botoşani, pe 26 iulie 1952.

A copilărit la Stancesti, în casa bunicilor şi ascultă cu mare plăcere piese de teatru radiofonic. A absolvit un liceu cu profil real în oraşul natal şi s-a hotărât să plece la Bucureşti, să dea admitere la teatru. A fost admis din prima şi în 1975 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorilor Octavian Cotescu şi Ovidiu Schumacher.

Din 1975 a jucat la Teatrul Mic din capitală. Are zeci de roluri interpretate dar îşi aminteşte debutul că actor în spectacolele Nu suntem îngeri de Paul Ioachim-rolul Petre, şi Galileo Galilei, de Umberto Eco-rolul călugărului tânăr.

Alte spectacole în care a jucatin cei 35 de ani petrecuţi în acest teatru: Spionul balcanic- de Dusan Kovacevici, Peer Gynt- de H. Ibsen, Coriolan- de W. Shakespeare, Pluralul englezesc- de Alan Ayckbourn, Neguţătorul din Venetia- de W. Shakespeare, Bigamul- de Ray Cooney, Jacques şi stăpânul sau- de Milan Kundera, Să-i îmbrăcăm pe cei goi- de Luigi Pirandello etc.

A jucat şi în piese de teatru radiofonic, îndrăgite din vremea copilăriei: Troilus şi Cressida, Scorpia îmblânzită, Romeo şi Julieta de William Shakespeare, Anonimul veneţian de Giuseppe Berto, Gulliver în Tara piticilor de Jonathan Swift, Manechinul sentimental de Ion Minulescu, s.a.

Adauga un comentariu