Coronavirus

Dan Cruceru a fost infectat cu noul coronavirus. În ce stare se află acum

Publicat: 10 sept. 2020
Dan Cruceru a fost infectat cu noul coronavirus
Dan Cruceru a fost infectat cu noul coronavirus. Prezentatorul Survivor România, de la Kanal D, le-a povestit fanilor, la ceva timp după ce s-a vindecat.

Dan Cruceru a fost infectat cu noul coronavirus. Prezentatorul Survivor România, de la Kanal D, le-a povestit fanilor, la ceva timp după ce s-a vindecat. Aproape toată familia prezentatorului a fost internată timp de zece zile în spital.

Vedeta Kanal D, Dan Cruceru, a fost infectat cu noul coronavirus. Prezentatorul Survivor România și-a făcut curaj să le povestească fanilor, la ceva timp după ce s-a vindecat.

Totodată, Dan Cruceru a mers să doneze plasmă pentru a salva alte vieți. Întreaga experiență, pe blogul lui.

Dan Cruceru a fost infectat cu noul coronavirus. În ce stare se află acum

„Da, am avut Covid. Iar acum simt că pot să vorbesc despre asta pentru că are legătură cu ceva mai mult decât o experiență strict personală. Are legătură cu salvarea altor vieți.

Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea a trecut prin această boală. Am fost internați timp de zece zile în spital. Totul în urmă cu mai bine de o lună. Ne-a fost rău, dar acum suntem cu toții foarte bine. În acea perioadă, nu eram implicat în vreun proiect de televiziune, iar interacțiunile mele, înainte de aflarea diagnosticului, fuseseră doar cu persoane foarte apropiate.

Din fericire, nimeni altcineva nu a fost infectat de către noi. Relatarea mea despre experiența bolii mi-aș dori să o limitez la cele deja afirmate. Articolul de astăzi este despre altceva: despre ce putem face noi, cei care depășim îmbolnăvirea pentru cei din jurul nostru”, a spus vedeta Kanal D.

Nu s-a dat înapoi de la salvarea de vieți

„Am fost contactat în repetate rânduri, după externare, de cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină București. Haideți să donați plasmă! E mare nevoie de asta și ar fi păcat să nu o faceți! Din toată familia, am fost singurul eligibil pentru donare.

Cei care pot dona plasmă după Covid sunt foarte puțini. Trebuie să fie sănătoși, să nu se afle sub un tratament, să nu fi suferit operații în ultima vreme, sunt multe condiții care trebuie îndeplinite ca o persoană să fie declarată eligibilă. Și, la final, rămân foarte puțini. Iar tratamentul cu plasmă este cel mai bun împotriva acestei boli. Plasma de la un pacient vindecat de Covid conține anticorpi specifici și, mai ales pentru cazurile grave, e un fel de “elixir” pentru vindecare”, a mai spus Dan Culceru.

Dan Cruceru de la Survivor, infectat cu virusul Dengue, în Republica Dominicană

Dan Cruceru s-a confruntat cu virusul Dengue, pe care l-a căpătat în Republica Dominicana. Dan Cruceru a stat patru luni acolo, prezentând emisiunea Survivor România pentru Kanal D. Avea să fie primul european de acolo care a contractat boala după zeci de ani de la ultimul caz înregistrat. ”Aproape am şi uitat de povestea asta, fiind Covid-ul mult mai la modă. Glumesc! Au fost câteva zile grele, cu febră şi stare fizică foarte proastă. Dengue e transmis de anumiţi ţânţari. Stăteam într-o dimineaţă pe terasa casei în care locuiam, îmi beam cafeaua şi aproape nici n-am simţit când m-a piscat o astfel de insectă.

După trei zile, însă, aproape că nu mă mai puteam ridica din pat. Am ajuns la spital, cu un risc destul de ridicat de hemoragii. M-am panicat niţel, mai ales că eram la 10 mii de km distanţă de casă. Din fericire, chiar am avut o super echipă de medici care m-au pus repede pe picioare şi le mulţumesc încă o dată pentru asta”, a mai povestit Dan Cruceru.

Adauga un comentariu