National

Dan Diaconescu s-a dus la Parchet pentru a depune plangeri impotriva lui Ponta si Vulpescu. Cere despagubiri de 2 MILIARDE de euro

Publicat: 05 oct. 2012
1

Dan Diaconescu a venit, astazi, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru a depune plangere penala la adresa premierului Victor Ponta si a fostului sef al OPSPI Remus Vulpescu, informeaza agentia de stiri Mediafax.

La intrarea in Parchetul instantei supreme, Dan Diaconescu a declarat ca nu s-a gandit sa renunte la plangerile penale impotriva lui Victor Ponta si Remus Vulpescu, ci doar a asteptat ca zilele sa treaca pentru a strange „motivele si probele” necesare incriminarii Guvernului. Dan Diaconescu a mai declarat ca cere despagubiri de doua miliarde de euro.

Diaconescu a precizat ca a castigat licitatia pentru privatizarea combinatului Oltchim fara sa dea „spaga”, cu ajutorul mass-mediei, si a pierdut-o in momentul in care accesul presei nu a mai fost permis.

El a precizat ca „volumul” plangerii penale pe care o va depune la Parchet impotriva lui Ponta si a lui Vulpescu intrece de trei-patru ori volumul contractului pentru privatizarea Oltchim.

„Avem aici o multime de dovezi privind coruptia guvernantilor, precum si tot ceea ce s-a intamplat pentru privatizarea Oltchim. (…) Gasim toate probele coruptiei, in sensul ca demonstram ca guvernantii nu au vrut niciun moment sa semneze contractul de privatizare, demonstram ca guvernantii, desi nu aveau niciun temei legal sa ne ceara sa le aratam, demonstram ca guvernantii au stiut ca avem bani”, a spus Dan Diaconescu.

Intrebat care sunt acuzatiile pe care le aduce premierului Victor Ponta, Diaconescu a spus ca, in primul rand, „este vorba de santaj si amenintare”.

Acesta a precizat ca va avea o echipa formata din avocatii lui din Romania, dar si din avocati din strainatate.

Diaconescu a mai spus ca va pleca duminica seara la Londra, „pentru a primi termenul in procesul international” pe il va avea cu Guvernul, in care vor fi cerute daune de doua miliarde de euro. El a precizat ca acesta va fi „un proces usor de castigat”, avand in vedere ca „Guvernul a calcat in picioare toate regulile oricarei privatizari”.

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost incheiat intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Remus Vulpescu a demisionat miercuri de la conducerea OPSPI, exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim.

Premierul Victor Ponta declara luni, dupa anuntul ca nu se va incheia contractul cu Diaconescu, ca Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizari la OPSPI, aratand ca ii reproseaza acestuia faptul ca s-a lasat atras in farsa si circul organizate de Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim.

OPSPI a sesizat, miercuri, Parchetul instantei supreme in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste detinerea sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman.

Dan Diaconescu declara, luni, la iesirea din sediul Ministerului Economiei, ca va contesta in instanta decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim si ca va face plangeri penale impotriva premierului Victor Ponta si a lui Remus Vulpescu, acuzandu-i ca au facut o „escrocherie”.

Pe langa Diaconescu, au mai depus oferte pentru cumpararea actiunilor Oltchim compania PCC, inregistrata in Germania, actionar minoritar la Oltchim, si firmele Aisa Invest si Chimcomplex, ambele controlate de omul de afaceri Stefan Vuza.

Comentarii
  • te-a sfatuit elodia sa faci asta?sau prostalanul ala care isi zice petrache prostu de la budai?sobolane, ai sa faci o mica pauza,de vreo zece ani,la mititica.sa vezi ca nici nu stii ce pierzi.acolo ai sa-ti pui si dintii.

  • LUI CEL DE LA BUDÅI S-ÅI **** PU-LA PINÅ IN *9** TOAMNÅ OMUL ESTE DOTAT POTI S-TI IE SI FAMILIA SUCCES MIRLÅNETE

Adauga un comentariu