Stiri Turism

Dan Matei Agathon – Recesiunea economica s-a resimtit si in turism

Publicat: 23 feb. 2012
9
Recesiunea economica s-a resimtit si in turism, iar atragerea de fonduri europene ar putea revitaliza acest sector al economiei, este de parere fostul ministru Dan Matei Agathon. Invitat la The Money Channel, acesta a vorbit despre prioritatile ministerului Turismului.
„Cristi Petrescu trebuie sa indeparteze niste derapaje: excesul de birocratie care a ajuns pana in Muntii Apuseni. Al doilea: trebuie sa scoata si niste derapaje din partea proprietarilor de pensiuni care inteleg ca o pensiune este o vila cu faianta din Spania si jacuzzi din Portugalia, ori strainii nu cauta asa ceva. Se cauta natura, exact frumusetea peisajelor si traditiile. Trebuie sa indrepte turistii, fortat, spre hrana bio, spre tot ce inseamna bio. In Romania e foarte simplu: fermierii nu au bani sa cumpere ingrasaminte chimice, deci pot sa faca o hrana bio care poate fi desfacuta in pensiuni si care poate sa fie un alt brand de dezvoltare turistica.”
Pe langa atragerea de fonduri europene sau promovarea turismului in alte tari, prin mijloace adecvate, fostul presedinte ANAT, Gheorghe Fodoreanu, sustine ca toate eforturile ministerului ar trebui indreptate catre export si catre turismul intern.
Gheorghe Fodoreanu, fost presedinte ANAT: „Unul dintre sfaturile pe care i le-as da ministrului, apropos si de domnul Copos, este sa se axeze cu toate eforturile catre export si catre turismul intern, deci un fel de comert intern. Pentru ca acesti doi vectori sunt vectorii pe care se axeaza toate politicile in turism in toate tarile din lume.”
Adauga un comentariu