Sport

Dan Petrescu, debut cu stângul în Turcia: A pierdut în faţa fostei echipe a lui Şumudică, în urma unui gol marcat de Maxim

Publicat: 16 ian. 2021

Dan Petrescu a debutat sâmbătă, 16 ianuarie, cu o înfrângere pe banca noii sale echipe, Kayserispor, aflată în subsolul clasamentului din prima divizie turcă.

Kayserispor a fost învinsă de fosta echipă a lui Șumudică, Gaziantep, cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de românul Alexandru Maxim, din penalty.

Derby-ul antrenorilor români nu a mai avut loc

Sâmbătă, 16 ianuarie, trebuia să fie ziua derby-ului dintre antrenorii români din Turcia. Nu a fost să fie, pentru că la scurt timp după ce Dan Petrescu se instala la timona lui Kayserispor, Marius Șumudică era dat afară de la Gaziantep.

Sarcina lui Dan Petrescu de a salva Kayserispor de la retrogradare nu a început deloc simplu, deplasarea la Gaziantep, fiind una foarte dificilă. Mai ales în condițiile în care pe lângă indisponibilitatea lui Silviu Lung, a mai intervenit și cea a lui Alibec, dar și a altor 3 jucători de bază.

Elevii lui Petrescu au și început cu stângul, marcându-și un autogol, în minutul 30 al partidei. La 16 minute după pauză, Kolovetsios a reușit egalarea (1-1, min. 61).

Alexandru Maxim i-a stricat debutul

Dan Petrescu a fost însă „trădat” de un alt român, Alexandru Maxim, care a transformat o lovitură de pedeapsă cu care gazdele au preluat conducerea (2-1, min. 77).

Antrenorul român a încercat să fie mai ofensiv pe final, efectuând toate schimbările după primirea golului, dar Keyserispor nu a mai reușit să egaleze.

Echipa lui Dan Petrescu rămâne cu 16 puncte pe locul 18, dar poate fi depășită în această etapă de alte două urmăritoare.

Colonia românească de la Kayserispor

Trei români se află în lotul echipei Kayserispor: Silviu Lung Jr, Cristian Săpunaru și Denis Alibec. Lotul formației este cotat la 16,7 milioane de euro, iar Denis Alibec este cel mai valoros jucător, conform Transfermarkt, având o cotă de 1,8 milioane de euro.
Podiumul cotelor este completat de Aaron Lennon (1,4 milioane), în trecut vedetă în Premier League, respectiv de Gustavo Campanharo (1,4 milioane).
În plus, români sunt și în staff-ul tehnic. Petrescu este ajutat în munca sa de Valeriu Bordeianu, Costin Curelea și Bogdan Aldea, primii doi secunzi cu licemță PRO.

Marius Șumudică, dat afară de la Gaziantep

Antrenorul Marius Şumudică a declarat după ce i-a fost reziliat contractul cu Gaziantep, că se simte uşurat după plecarea de la clubul turc.

„Am reziliat contractul de comun acord. Sunt nişte lucruri pe care nu pot să le vorbesc acum, până nu închei tot ceea ce am de încheiat cu ei financiar, nu pot să vorbesc. Mâine voi încheia tot ceea ce este financiar şi mă voi întoarce în ţară”, a declarat Şumudică, la Digi Sport. Întrebat dacă este mai degrabă dezamăgit sau uşurat, Şumudică a răspuns: „Uşurat!”

Clubul Gaziantep a anunţat despărţirea de antrenorul Marius Şumudică, informează site-ul oficial al grupării turce.

„Ne-am despărţit de comun acord de tehnicianul Marius Şumudică, care a fost antrenor la Gaziantep FK de aproximativ un sezon şi jumătate. Le mulţumim domnului Şumudică şi întregii sale echipe pentru contribuţia pe care şi-au adus-o în perioada în care au fost în funcţie şi le urăm succes în carieră”, se arată pe site-ul gaziantepfk.org.

Adauga un comentariu