National

Dan Puric, despre situația politică din România: „Pentru noi, punctul cardinal a fost întotdeauna Dumnezeu”

Publicat: 16 apr. 2021
Dan Puric
Dan Puric

Dan Puric a vorbit la Antena 3 despre situația politică din România, dar și despre efectele pe care pandemia și măsurile anti-COVID le au asupra populației, tradițiilor și valorilor pe care românii le împărtășesc.

Dan Puric a comentat și felul în care au fost înmormântați românii decedați de COVID-19, într-un sac și fără haine.

„Poporul român e ca o corabie naufragiată, au schimbat busola. Pentru noi, punctul cardinal a fost întotdeauna Dumnezeu. Acum au inversat-o și s-a sfărâmat corabia (…) S-a mai întâmplat lucru acesta. Știți că un om când face un transplant, se fac niște imunosupresoare. Niște medicamente care opresc imunitatea să se refacă.

V-ați gândit vreodată la imunitatea poporului român. V-ați gândit că tot ce fac, fac ca să nu se regenereze poporul?! Fac ca să nu aibă capacitatea să se refacă?! (…) Eu vreau să mă refac! Cu ce s-a refăcut poporul român? Cu credință, cu familie, cu tradiție cu modele, cu identitate și atunci ei aruncă, ca noi nu cumva să ne refacem (…) Poporul român este un popor obosit. Am fost tocați (…) Eu îngenunchez în fața răbdării acestui popor. Nu este prost, îndură, dar găsește un sens în îndurare. Chiar și acuma, în mizeria asta, eu mă întâlnescu cu oamenii (…) și acum am mers prin țară (…) Românul întotdeauna a avut un raport cu istoria pe care a boicotat-o. (…) Românul știe tot timpul că Dumnezeu gestionează și că ăștia mutilează”, a spus Dan Puric.

Motivul pentru care Dan Puric şi-a şters contul de Facebook: Am zis „marş, afară!” şi s-a terminat

Dan Puric şi-a desfiinţat contul de Facebook, dezamăgit de prietenii virtuali care nu au răspuns solicitărilor lui, a spus actorul. Totul s-a întâmplat după ce regizorul a cerut ajutorul prietenilor pentru o donaţie, în urma unui incendiu la o biserică, după cum a povestit la Antena 3.

„Eu nu am Facebook. L-am desfiinţat în clipa în care a luat foc bucătăria de la Valea Plopului la părintele Tănase şi au rămas copii orfani.

Aveam vreo 90.000 de următoritori acolo şi am zis să pună fiecare câte un euro. Şi au pus trei oameni. Am zis „marş, afară!” şi s-a terminat cu asta, cu solidaritatea.

Ei sunt prieteni pe Like-uri, nu mai ştiu ce înseamnă prietenia adevărată”, a spus Dan Puric.

Adauga un comentariu