Eveniment-Social

Dan Puric, din nou pe scena Teatrului National

Publicat: 02 mai 2014
1

Maestrul Dan Puric revine in lumina reflectoarelor cu aceeasi forta si aceeasi subtilitate binecunoscuta. O izbucnire de revolta, umor si speranta. O metafora care ridica omul romanesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvalui o perspectiva mistica asupra istoriei, de natura sa-l faca sa renasca. O proba de inegalabil talent si o exceptionala virtuozitate in exprimarea artistica.

Citeste si: Actorul Dan Puric aduce sufletul romanesc la Teatrul National Iasi

Dan Puric spune, prin pantomima, povestea iesirii din comunism a poporului roman, a incercarii lui de adecvare la sistemul occidental, cu pretul unor umilinte si a unor suferinte majore, in absenta unei adevarate intelegeri din partea Occidentului.

„Dedic acest spectacol poporului roman, frumusetii lui interioare necorupte, care intr-o zi il va ajuta sa se refaca. Iubind aceasta frumusete va avea puterea ca odata plecat in lume sa-i tamaduiasca si pe altii.”, a spus Dan Puric.

Citeste si: Dan Puric, declaratii uimitoare despre Bianca Dragusanu si Victor Slav

Spectacolul „Suflet Romanesc” va avea loc la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, pe data de 5 mai, la ora 19:00, scenografia si regia fiind semnate de Dan Puric, coregrafia pentru dansul clasic si modern fiind conceputa de Svetlana Zotina, in timp ce coregrafia pentru dansul grecesc a fost creata de Amalia Strinopoulou, iar cea pentru dansul popular de Costica Balarau. Costumele au fost concepute de Lili Cenean, in timp ce de editarea coloanei sonore s-a ocupat Radu Draganescu, iar de sunet si lumini, Alin Popa, in timp ce fotografia si grafica a fost facuta de Constantin Tudose/Creativ Impact. Pretul unui bilet este intre 80 de lei si 100 de lei.

Adauga un comentariu