National

Dan Puric: „Instituțiile noastre au lovit fără scrupule săracii, într-o inconştienţă bolşevică”

Publicat: 01 dec. 2020
Dan Puric
„Întotdeauna pentru un om care crede în Dumnezeu, locul care râmâne gol este acoperit de Dumnezeu”

Marți, 1 decembrie, actorul Dan Puric a vorbit, la Antena 3, despre greutățile cu care țara noastră se confruntă în ultimul timp. El este de părere că asupra României se revarsă „o pandemie ideologică cumplită”.

„Întotdeauna pentru un om care crede în Dumnezeu, locul care râmâne gol este acoperit de Dumnezeu. În cele mai mari suferinţe, acest popor l-a aşezat pe Dumnezeu. Ăsta a fost miracolul dăinuirii noastre. Să ne gândim că acum 100 de ani au fost pierderi imense. Am fost a treia ţară în conflagraţia mondială, ca număr de oameni, ca jertfă pe care am dat-o, după Imperiul Otoman.

Este aproape incredibil că se confruntau mari imperii, iar ţărişoara asta a dat o jertfă atât de imensă. Cu gândul la ei să putem trece mai departe cu faţa spre Dumnezeu şi să ne gândim că într-adevăr aşa cum a spus Gheorghe Brătianu, mare martir al închisorilor comuniste, poporul acesta este o taină.

Să trecem cu faţa spre Dumnezeu prin acest necaz, care după părerea mea este dublu, nu are numai caracterul acesta al pandemiei. Asupra României se revarsă o pandemie ideologică cumplită, care vrea pentru prima oară în istoria acestui popor să ne smulgă din rostul, din libertatea de a fi”, a declarat Dan Puric.

Dan Puric: „Când dai în biserică, să te ferească Dumnezeu”

Actorul îl laudă pe Înaltul Teodosie, fiindcă este „o verticală a ortodoxiei româneşti”, care a reușit să îi adune în același loc pe creștini, „reprezentanţii extraordinari ai acestui popor”. Mai mult decât atât, Dan Puric îi amintește pe jandarmii, care au fost nevoiți să intervină la hramul de Sfântul Andrei din Constanța, fiindcă atunci când se iau măsuri care să îndepărteze oamenii de Biserică, au loc diferite consecințe în timp, care se răsfrâng și asupra a celor nevinovați.

„Vremurile acestea de prigoană modernă şi perverse aşa şi pudrate constituţional sunt cea mai bună ocazie ca să iasă verticalităţi româneşti creştine. Înaltul Teodosie este o verticală a ortodoxiei româneşti. Creştinii aceia care s-au dus acolo sunt niste reprezentanţi extraordinari ai acestui popor. Pe de altă parte, mie mi-e milă de cei care au intervenit acolo, săracii jandarmi, pentru că ştiţi cum este, când dai în biserică, consecinţele în timp să te ferească Dumnezeu care sunt, pentru că au familii săracii şi eu mă rog să nu li se întâmple ceva”, a spus actorul.

Guvernanții „au lovit fără scrupule săracii”

Dan Puric este de părere că cei care se află la conducerea acestei țări au lovit, fără să privească înapoi, în săraci, cu precădere în țăranii români. Astfel, el a ținut să amintească faptul că „toţi care au lovit în ţăranul român au ieşit din istorie”, fiindcă țăranul român este imaginea icoanei în muncă, un om care îndură multe, fără să se plângă și fără să ceară nimic.

„Vedeţi că în perioada aceasta instituţiile noastre şi prezidenţiale şi guvernamentale au lovit fără scrupule săracii, într-o inconştienţă din asta bolşevică, în Biserică şi în ţăranul român. Tăranul român, producătorul, el este o icoană în muncă. El îndură. Uitaţi-vă in istoria României. Toţi care au lovit în ţăranul român au ieşit din istorie”, a mai adăugat Dan Puric.

Adauga un comentariu