National

Dan Voiculescu a scapat de Inalta Curte

Publicat: 29 iun. 2012
1
Dan Voiculescu a scapat, astazi, de verdictul dat de magistratii de la Inalta Curte, cand procesul in care este acuzat de coruptie a fost stramutat la Tribunalul Bucuresti, informeaza portalul de stiri ziare.com.
Voiculescu si-a anuntat, la inceputul saptamanii, demisia din Senat. Incetarea calitatii sale de senator a fost, de altfel, si prima decizie publicata in Monitorul Oficial, dupa ce institutia a trecut din subordinea Parlamentului in cea a Guvernului.
In acest context, avocatii sai au cerut, la termenul de vineri al procesului, stramutarea procesului la instanta inferiora, cerere acceptata de magistratii de la ICCJ.
Cum incearca Voiculescu sa scape de un verdict de coruptie dat de instanta suprema 
Probele raman valide, procesul nu se reia de la capat, dar fondatorul PC mai are doua cai de atac, in ipoteza in care verdictul magistratilor nu ii este favorabil.
Procurorii DNA au trimis in judecata 13 persoane, printre care si Dan Voiculescu, in 2009.
Anchetatorii sustin, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca Voiculescu a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real.
„In perioada 1991-2003, inculpatii au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre Grivco SA (firma din portofoliul lui Dan Voiculescu), a pachetului de actiuni detinut de Administratia Domeniului Statului la Institutul de Cercetari Alimentare, la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala, in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare”, se arata in rechizitoriu.
Prejudiciul calculat de procurori este de aproximativ 7,8 milioane de euro. 
Adauga un comentariu