National

Dana Budeanu, despre situația înmormântărilor persoanelor decedate din cauza COVID-19: „Nu este nicio diferență între un lagăr de concentrare și ceea ce se întâmplă acum”

Publicat: 06 apr. 2021
Dana Budeanu cu mâna ridicată
Dana Budeanu, designer vestimentar

Controversatul designer Dana Budeanu a vorbit astăzi, 6 aprilie 2021, despre protocolul care se aplică în cazul persoanelor care mor din cauza infectării cu noul coronavirus.

Aceasta consideră că deciziile legate de funeralii reprezintă abuzuri făcute de către autorități și și-a manifestat revolta cu privire la faptul că „toată lumea tace.”

„Cronologic s-a întâmplat următorul lucru: anul trecut am asistat la o demență care cât de cât s-a desfășurat cu pauze și sincope (…) Abuzul, permanent, zilnic, de dimineață până seara, împotriva tuturor drepturilor fundamentale ale omului.

Este făcut, asumat, cu un tupeu nemărginit pe toate ecranele, susținut de toată presa, timp în care autoritățile care au condus România până în decembrie, nu schițează niciun sunet. (…) Restul politicienilor tac. Toată lumea tace. Nimeni nu iese împotriva acestor abuzuri. Nimeni! Nici măcar poporul.

În secunda în care halești, încet, încet, abuzuri mici, abuzuri mijlocii, abuzuri mari, ajungi să halești orice. Asta ni se întâmplă. Sunt 24.000 de morți de COVID-19, (…) care au fost înmormântați astfel. (…) Sunt 100.000 de oameni care au acceptat ca rudele lor, mama, tata copilul, fratele, sora, bunicii să fie azvârliți ca la groapa comună.

Nu este nicio diferență între un lagăr de concentrare și ceea ce se întâmplă acum, din punctul de vedere al înmormântării unui om.

Nu există așa ceva! Țara asta (…) crede că toți morții de COVID-19, ai tuturor, au fost înmormântați așa?!

Nu, pentru că am ajuns în situația în care tupeul nostru, al oamenilor simplii trebuie să fie mai puternic decât tupeul lor. Nu mai există altă soluție!”, a declarat Dana Budeanu, la Sinteza zilei.

În urmă cu câteva zile Dana Budeanu a vorbit despre protestele din România

Celebrul designer consideră că până de curând oamenii nu au protestat deoarece au reușit să se întrețină din economii. Conform acesteia, din cauză că autoritățile nu au suținut niciun domeniu afectat de pandemia de coronavirus, cetățenii au rămas fără bani de mâncare.

Dana Budeanu susține că de când a izbucnit pandemia oamenii au fost amenințați și umiliți continuu.

„Oamenii au fost umiliți, amenințați, flegmati pe față, un an de zile și continuă acest lucru.” a fost mesajul Danei Budeanu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook stiripesurse.ro.

Dana Budeanu consideră că protestele au fost declanșate de lipsa banilor iar în rândul tuturor oamenilor s-a declanșat instinctul de supraviețuire. Aceasta a afirmat că mai mare decât frica este foamea.

Oamenii au ajuns la fundul sacului. De ce nu au ieșit până acum? Pentru că sunt proști. Pentru că sunt manipulați, pentru că au mai mâncat din slăninuță pe care o mai aveau. Și au trăit din aia, s-au mai trimis bani. O luna, două, trei. Și gata, s-au terminat. Pentru că Guvernul nu a susținut deloc, un an de zile, masa, ca în alte țări.

Foamea e mai mare decât frica. Pentru că trezește în fiecre instinctul de supraviețuire, cea mai mare putere care zace în fiecare om. Oamenii s-au aruncat pe stradă pentru că nu mai pot. Nu mai au ce să pună pe masă.”

Comentarii
  • Reacția cultelor, a medicilor și a populatiei trebuia sa apara din prima zi de abuzuri,indiferent de numele morților!! Societatea de oi docile, ușor de prostit, care suntem trebuie sa afle ca „protocolul” înmormântării nu are nici o logica medicala! Este o timpenie și o ticăloșie de competenta penala!!!!

Adauga un comentariu