Din lumea filmului

Dana Rogoz, declaratie emotionanta: „Inainte sa raman insarcinata, plangeam gandindu-ma ca nu e ok sa fiu mama”

Publicat: 09 mai 2019
3

Dana Rogoz a facut o noua postare pe blog! De data aceasta a pornit de la o sintagma deseori auzita.

Dana Rogoz a rupt o bucatica din sufletul ei si a scris pe blog despre suisurile si coborasurile vietii. Actrita a pornit de la o sintagma foarte populara in randul oamenilor, dar si la care Dana Rogoz s-a gandit mult: ”nu sunt suficient de buna”.

”Nu sunt suficient de buna”– o replica pe care o aud deseori in mintea mea. Senzatia ca niciodata nu fac destul si ca nu fac suficient de bine. Am crescut cu acest „nu sunt suficient de buna”, incat chiar si atunci cand anumite reusite veneau, fie nu le priveam obiectiv, fie imi era rusine sa mi le asum, minimalizandu-le constant, ca si cand nu mi se cuvenea sa ma bucur de ele. Stiu ca vine din educatie. Foarte multi din generatia mea traiesc fix acelasi sentiment. Iar de la o anumita varsta nici confirmarile din exterior nu mai vin la fel de usor – cum erau notele in scoala, de exemplu. Sau incepi sa nu mai crezi in multe dintre aceste confirmari, lumea fiind plina de impostori. Asadar, daca nu ai invatat sa te autoevaluezi corect, e nasol. E groaznic cand intalnesti un om plin de el, care are senzatia ca e atotputernic si atotstiutor, dar nici unul care e constant nemultumit de el nu-ti e prea simpatic. Asa ca de ceva timp, am inceput sa fiu mai atenta la tot ce fac si ma straduiesc sa invat sa ma bucur de reusite, asa cum sunt ele”, a afirmat ea.

„Nu stiu cum o sa va sune asta, dar cu vreo cativa ani inainte sa raman insarcinata, plangeam gandindu-ma ca nu e ok sa fiu mama inainte sa am realizari de care sa fiu atat eu mandra, cat si copilul meu, atunci cand va creste. Acum evident ca in ceea ce priveste maternitatea, simt complet diferit lucrurile. Dar la momentul acela, sentimentul de neimplinire, de neajuns, de „nu sunt suficient de buna”, era cat se poate de clar”, a continuat ea.
„Am avut tot timpul asteptari mari de la mine si nu stiu daca voi simti vreodata ca mi-am atins potentialul, ala care mi s-a dat, adica sa zic impacata ca „Da, domne, am fost in momentul X suficient de buna”. Mereu va ramane locul de „mai bine”, loc de „mai buna de atat”. Si totusi, sunt lucruri care se implinesc la un moment dat exact asa cum le visam cu ani in urma. Iar cand se intampla, parca nu stiu sa ma bucur asa cum imi imaginam ca m-as bucura implinindu-se”, a mai spus Dana Rogoz.

Adauga un comentariu