International

Danemarca a deschis prima clinica pentru distributie gratuita de heroina

Publicat: 22 feb. 2010
1

Danemerca a deschis luni la Copenhaga prima clinica pentru distributie gratuita de heroina pentru toxicomani. Aici, dependentii de heroina primesc drogul sub supraveghere medicala.

Dupa ani intregi de dezbateri aprinse, parlamentarii din Danemarca au aprobat, in 2008, un proiect de lege care a autorizat distributia heroinei in scop medical. Heroina va fi administrata unui grup restrans de persoane care sunt dependente si care nu raspund la tratamentul cu metadona, relateaza Le Figaro.

Este vorba despre aproximativ 300 de toxicomani, care nu se pot adapta terapiei prin metadona. Beneficiarii trebuie intai sa fie inregistrati la un centru de dezintoxicare.

Danemarca intra astfel in randul tarilor care au permis distributia gratuita de heroina unui numar restrans de persoane, alaturi de Germania, Elvetia si Marea Britanie.

Comentarii
  • felicitari pentru Danmark !!! la noi, la betzivii crescatori de maidanezi si mutilatori de neveste si copii, dr. Pitihodaru a interzis si amarata de iarba de 2 lei. Bre, o sa interzica si prenadezul, sarea de baie, oregano si Tantum care – inca – se mai gaseste la liber si face cat snow, ecstasy si alte kestii ULUITOR de scumpe !!! Wei, daca bagi nasu in rezervoru de benzina, putin, deja intri in coma de drogat !! HAI SA INTERZICEM SI BENZINAAAAAAAAAAA

Adauga un comentariu