Coronavirus

Danemarca a descoperit 33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19

Publicat: 24 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Danemarca a descoperit 33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19
Noua tulpină de COVID-19 a fost identificată și în Danemarca

Danemarca a identificat 33 de infectări cu noua tulpină de COID-19 care se răspândeşte rapid în unele zone din Marea Britanie, potrivit autorităţilor.

Institutul de stat pentru vaccinuri (SSI), autoritatea daneză pentru boli infecţioase, a afirmat într-un raport publicat miercuri că aceste cazuri au fost descoperite în urma unor teste pentru depistarea COVID-19 efectuate între 14 noiembrie şi 14 decembrie.

Noua tulpină a fost găsită în circa 0,4% din infectările din Danemarca

Danemarca, un lider internaţional în secvenţierea genomului, a analizat până acum material de la 7.805 de teste pozitive în acea perioadă, ceea ce înseamnă că tulpina a fost găsită în circa 0,4% din infectări.

Întrucât doar 13,5% din testele pozitive din acea perioadă au fost analizate până acum, SSI susţine că procentul cazurilor infectate cu noua tulpină de COVID-19 s-ar putea schimba.

„Ultimele rezultate ale secvenţierii genetice indică faptul că au existat infectări comunitare în Danemarca cu noua tulpină a virusului din Anglia, deşi la un nivel foarte scăzut”, a precizat SSI.

Danemarca a suspendat zborurile din Marea Britanie

Danemarca, ca numeroase alte ţări, a suspendat zborurile din Marea Britanie, unde noua tulpină a virusului, despre care se crede că se transmite mai repede decât cele care circulă deja, s-a răspândit rapid în sudul Angliei, inclusiv la Londra.

Informaţiile preliminare nu au sugerat că cele 33 de persoane care au contactat această tulpină au avut vreo legătură cu Anglia sau au călătorit în alte ţări, a precizat SSI.

Noua tulpină de COVID-19, confirmată lângă România

Un caz cu noua tulpină de COVID-19 a fost înregistrat în Ucraina, în Transcarpatia, regiune care se învecinează cu țara noastră la nord.
Pacientul este un bărbat din care muncește în Cehia și care s-a vindecat deja. Totuși, iar în regiune ar fi fost înregistrate mai multe astfel de cazuri.

Ucraina nu poate identifica noua formă de coronavirus în cadrul unei testări în masă

Specialiștii spun că Ucraina nu are în prezent posibilitatea de a identifica această nouă formă de virus în cadrul unei testări în masă, însă persoanele care dețin asigurări de sănătate în alte țări europene pot face acest lucru.

„Pacientul meu este unul dintre cazuri. El este face naveta pentru a munci, între Ucraina și Republica Cehă. A avut deja această nouă tulpină identificată de Marea Britanie. Când a venit să verifice această, Ucraina nu a putut identifica cu exactitate de ce suferă, însă persoanele asigurate în țările UE pot confirma virusul mutant. Astfel, eu am reuşit să confirm că există deja cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului în regiunea Transcarpatia”, a explicat medicul Viktor Petrov.

Alexandru Rafila: „Teoretic, vaccinurile anti-COVID-19 vor acționa și împotriva noii tulpini“

Și Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a vorbit despre nouă tulpină de COVID-19. Alexandru Rafila a declarat că noua tulpină de coronavirus, identificată în Marea Britanie și care ar crește infecțiozitatea cu circa 70%, poate fi detectată de testarea PCR atunci când este întâlnită.

Profesorul a precizat că vaccinurile ar trebui să acționeze împotriva acesteia, cel puțin „teoretic”.

„Dacă s-a identificat, se poate și izola. Nu e o tulpină neapărat nou, ea circulă începând din data de 20 septembrie, când a fost primul pacient diagnosticat și identificat, astfel încât în momentul de față se cunoaște destul de bine această tulpină.

Rămâne de văzut dacă campania de vaccinare va fi suficient de rapidă, încât să oprească transmiterea excesivă. Pentru că, până la urmă, asta este problema”, a declarat Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu