Eveniment-Social

Danezii simuleaza afaceri la Iasi

Publicat: 05 mai 1999

•Sustinut financiar de Clubul Rotary din Danemarca, incepand de ieri, la Iasi se desfasoara un seminar de pregatire in simularea managementului si marketingului. Clubul Rotary este un club de initiativa civica la nivel international, ai carui membri, personalitati din intreaga lume, au ca principal scop actiunile de binefacere.

In cadrul seminarului organizat la Iasi pana joi, 25 de participanti selectionati de delegatia daneza se vor putea perfectiona in probleme de management si marketing cu ajutorul specialistilor veniti din Danemarca, precum si al managerului companiei poloneze ABC Dialog Ltd – Kinga Stachowiak. De mentionat ca, aceasta este prima etapa de pregatire a celor 25 de ieseni, a doua etapa desfasurandu-se in Danemarca.
Un alt obiectiv al danezilor care ne viziteaza orasul a fost intalnirea cu oamenii de afaceri ieseni, pentru o colaborare ulterioara. Astfel, la sediul Camerei de Comert si Industrie Iasi, reprezentantii firmelor iesene membre si nemembre ale Clubului Rotary – carora li s-a alaturat decanul Facultatii de Stiinte Economice, Dumitru Oprea – s-au intalnit cu delegatia Clubului din Danemarca, formata din Henrik von Scholten – presedinte, Jorgen Basso Larsen – consultant financiar, Knut Petersen – managerul unor firme de comert, constructii si echipamente sportive, Michael Lerche – expert in tehnologie informationala, insotiti de Costin Lianu – consilier economic al Ambasadei Romaniei la Copenhaga.
„In calitate de reprezentant al Romaniei in Danemarca, pentru ca stiu destul de bine piata daneza din punct de vedere al ofertei si al cererii, le-am propus xRotary-enilora ca, in afara de sustinerea seminarului pentru care au venit la Iasi, sa incerce o colaborare cu firmele de aici. Vom explora, astfel, atat posibilitatile de export a produselor romanesti in Danemarca, cat si domeniile in care danezii ar putea investi”, a declarat Costin Lianu.
Firmele aflate ieri la intalnire si-au prezentat activitatea, odata cu disponibilitatea de a colabora cu firme din Danemarca. Ca urmare, in cursul zilei de astazi vor avea loc intalniri individuale cu membrii delegatiei daneze, pentru a concretiza planurile de colaborare. De asemenea, s-a lansat ideea unui parteneriat intre Universitatea din Iasi si cea din Copenhaga, in cadrul unui program pe care Facultatea de Stiinte economice il desfasoara deja cu alte tari si care presupune interschimburile de studenti.

Roxana Dascalu
Lumea Oamenilor de Afaceriloading...

Adauga un comentariu