National

Daniel Barbu, audiat la DNA

Publicat: 24 apr. 2019
1

Daniel Barbu, fost presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), a ajuns in aceasta dimineata la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care Mircea Draghici, trezorierul PSD, este acuzat de delapidare. Acesta a fost audiat cateva zeci de minute de procurori. „Nu pot sa ma pronunt cu privire la aceste lucruri” . Fiecare partid poate cheltui banii dupa cum doreste, potrivit normelor legale", a declarat Daniel Barbu. El a precizat ca nu AEP poate decide daca un partid a cheltuit banii in mod legal sau nu. Autoritatea (AEP – n.red.) nu va poate spune daca banii au fost cheltuiti potrivit legii sau nu, ci doar DNA. Nu presedintele sau alta persoana din Autoritate poate hotari daca un partid a cheltuit bine sau nu banii", a adaugat Barbu. Acesta a mai precizat ca AEP a colaborat cu DNA, institutia punand la dispozitia Directiei toate documentele solicitate in acest sens.

Procurorul Portocala, audiat in dosarul Laurei Codruta Kovesi

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, luni, extinderea urmaririi penale fata de Mircea Draghici, trezorier al Partidului Social Democrat, cu privire la savarsirea unei alte infractiuni de delapidare.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei noteaza in ordonanta ca, in calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii.

In luna ianuarie, Daniel Barbu, din pozitia de presedinte al AEP, a cerut oprirea controlului facut de institutie asupra modului in care PSD a utilizat subvenitiile primite de la stat. El a demisionat de la conducerea AEP, in luna februarie a acestui an, deoarece candideaza la alegerile europarlamentare, pe listele ALDE.
Amintim ca Mircea Draghici a fost pus sub acuzare de DNA pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, intr-un dosar legat de cheltuirea banilor primiti de partid ca subventie.

 

Adauga un comentariu