Actualitate

Daniel Barbu, despre ancheta DNA: Nu e o coincidenta

Publicat: 25 apr. 2019
1

Candidatul ALDE la alegerile europarlamentare Daniel Barbu a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa ca acuzatiile care ii sunt aduse de catre procurorii DNA au legatura cu campania electorala

Daniel Barbu, audiat la DNA

"Cred ca nu e o coincidenta ceea ce se intampla. Legatura cu campania electorala este foarte clara", a declarat Daniel Barbu. "Nu am stopat, oprit, blocat niciun fel de control la niciun partid pe durata mandatului meu ca presedinte la AEP", a mai afirmat Daniel Barbu. 

"Nota mi s-a parut mai putin importanta. Am vrut sa vorbesc despre fapte, dar faptele nu mai sunt pretuite in zilele noastre. DNA sugereaza ca as fi fugit de acolo pe 27 februarie pentru ca nu am vrut sa ma mai implic in respectiva actiune care privea controlul la PSD. Adevarul este (…) ca atunci fostii mei colegi din ALDE imi propusesera sa candidez pentru PE. Cum urma Biroul Permanent al partidului care urma sa stabileasca lista, mi s-a parut ca e o chestiune de minima echitate sa evit orice fel de repros de incompatibilitate si sa-mi dau demisia. (…) Incepand cu 15 februarie eu eram demisionar. Plecarea mea era programata si cunoscuta pentru a nu ma gasi intr-o situatie de incompatibilitate", sustine candidatul ALDE la europarlamentare.

"Eu sper ca partidul sa nu sufere si sansele lui sa nu fie diminuate. In clipa de fata nu se mai poate face nimic. Legea nu imi mai permite sa ma mai retrag de pe lista. (…) Din partea conducerii partidului am primit gesturi de maxima solidaritate si le multumesc pentru afectiunea pe care mi-au acordat-o in aceasta situatie care pentru mine nu e deloc simpla", a declarat Daniel Barbu. "Indraznesc sa cred in impartialitatea procurorilor de caz si cred ca se vor lamuri. Nadajduiesc ca isi vor da seama imediat ca nu e cazul sa continue pentru ca faptele sunt clare si verificabile", a mai declarat Daniel Barbu. 

Potirvit procuroruilor DNA, "]n perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, in calitate de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, suspectul nu ar fi urmarit, conform legii, destinatia subventiilor acordate formatiunilor politice, in sensul in care nu ar fi dispus, potrivit Legii finantarii activitatii partidelor politice (art. 44 din Legea nr. 334/2006 republicata), verificari anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subventii) si cheltuieli – ar fi stopat unele controale aflate in curs."

Adauga un comentariu