National

Daniel Constantin catre Achim Irimescu: Invocati doar scuze!

Publicat: 16 mai 2016

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a prezentat in Parlament doar scuze pentru ceea ce nu a facut in ultimele sase luni in domeniu, a sustinut luni deputatul ALDE Daniel Constantin, la dezbaterea motiunii simple intitulate „Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista”, initiata de PSD si ALDE.

„Am ascultat cu mare atentie si concluzia este foarte simpla: daca nu ar fi de plans, vizavi de ceea ce se intampla in agricultura, ar fi de ras ceea ce ati spus dumneavoastra aici. Am vazut ceea ce vedem de mai bine de sase luni – nu ati invocat decat scuze pentru ceea ce nu s-a facut in aceasta perioada. Am inteles ca si cei care furnizeaza energie electrica sunt de vina pentru faptul ca dumneavoastra nu performati la Ministerul Agriculturii. Spuneati ca de sapte ori s-a intrerupt curentul si din motivul acesta nu ati putut sa avansati cu anumite lucruri”, a declarat Daniel Constantin.

Fostul ministru al Agriculturii a amintit cateva elemente mentionate si in motiunea simpla, si care au fost discutate cu succesorul sau la preluarea mandatului, pe care, dupa cum a spus el, „probabil le-a uitat”.

„Am avut o intalnire cu domnia voastra cu o zi inainte sa fiti audiat in Comisia de agricultura. V-ati notat atunci cateva pagini. (…) Pe 25 noiembrie trebuiau lansate doua masuri din PNDR. Nu le-ati lansat, le-ati lansat la 18 aprilie. Pe 15 ianuarie v-am spus ca sunt pregatite procedurile simplificate pentru ca toate masurile din PNDR sa fie lansate in sistem continuu. Am inteles ca ati simplificat procedurile de achizitii publice.

Erau simplificate. Cele pe care le-ati publicat in momentul de fata nu difera cu nimic fata de anul trecut. Am inteles ca se depun proiectele online, se depuneau din 2015, domnule Irimescu. (…) La platile directe v-am spus ca trebuie sa faceti un efort, pentru ca trebuie sa platiti avansul pana la 1 decembrie.

Am inteles, „greaua mostenire„, credeam ca nu se aplica la tehnocrati, sa spunem ca sunt de vina oameni care au lucrat inainte la asta. Dar, de la data de 1 decembrie, trebuia sa va ocupati de contractarea modulelor pentru plata integrala, acele module care erau pregatite, se lucra la momentul respectiv, se elaborau in doua luni de zile.

Platile trebuia sa le incepeti la cel tarziu 1 februarie”, a detaliat Daniel Constantin.loading...

Adauga un comentariu