National

Daniel Constantin, despre efectele reducerii TVA la alimente

Publicat: 07 apr. 2015
1

Reducerea TVA va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Masura reducerii TVA la 9% la alimente, coroborata si cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurential corect. Vom avea evaziune mult mai putina si preturi mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citeste si Moise Guran, despre reducerea TVA-ului: Dincolo de farfurie stau sute de mii de locuri de

De asemenea, ministrul apreciaza ca reducerea TVA la alimente la 9% va da „o gura de oxigen” sectorului de lapte, dupa eliminarea cotelor, de la 1 aprilie 2015, dar si celui de carne, afectat de embargoul impus de Federatia Rusa.

Consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, considera ca reducerea TVA la alimente va mari puterea de cumparare a fiecarui roman cu procente cuprinse intre 4 si 15%.

Citeste si Presedintele AMRCR: Reducerea TVA va avea un impact la nivelul consumului mult mai mare

„Ne permitem sa reducem TVA la 9% mai repede decat era preconizat, ca urmare a cresterii economice, reducerii risipei in cheltuielile publice si incasarii mai multor venituri la buget din imbunatatirea colectarii si reducerii evaziunii. Vom continua cu reducerea TVA general la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, respectand astfel toate angajamentele luate in Programul de Guvernare”, a declarat Cristian Socol.





Adauga un comentariu