National

Daniel Constantin, primele declaratii despre fundatia lui PONTA

Publicat: 11 ian. 2016
1

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca fundatia pe care vrea sa o lanseze Victor Ponta „nu urmareste un scop politic”, ci isi propune „sa promoveze proiecte internationale, regionale, dar din care sa faca parte si Romania”. Liderul ALDE a precizat ca termenul pentru inregistrarea fundatiei va avea loc la Judecatorie in zilele urmatoare.

Daniel Constantin a precizat ca s-a inscris cu „mare placere” in proiectul lui Victor Ponta, cand a fost invitat de aceste sa adere.

„E o fundatie care isi propune sa promoveze proiecte internationale, regionale, dar din care sa faca parte si Romania. De foarte multi ani, Romania a fost ocolita de marile proiecte regionale sau internationale, iar ideea lui Ponta este generoasa din acest punct de vedere si cred ca putem sa punem mai mult in valoare potentialul pe care Romania il are in toate sectoarele de activitate. Eu am fost invitat de Ponta si m-am alaturat cu mare placere acestei fundatii, avand in vedere experienta pe care am dobandit-o in cei 3,5 ani ca ministru al Agriculturii”, a declarat Constantin.

Liderul ALDE a vorbit si despre beneficiile fundatiei pe care o va lansa fostul premier.

„Cred ca putem sa tragem investitii, sa angrenam Romania in ceea ce inseamna comertul regional si international. Cred ca din acest punct de vedere toata lumea va avea de castigat. Nu-i altceva decat o punere in valoare a cunostintelor si a relationarii pe care am dezvoltat-o pe vremea cand am fost ministru eu si ceilalti colegi care vor face parte din aceasta fundatie”, a adaugat Daniel Constantin.

Copresedintele ALDE a declarat ca fostul premier nu vizeaza nicio activitate politica in perioada urmaroare.

„Aceasta fundatie nu urmareste un scop politic. Am vazut abordari de genul: Ponta isi lanseaza o fundatie politica. Prin lege, o fundatie nu face politica. (…) Domnul Ponta nu vizeaza nicio activitate politica, nici individual, nici cu fundatia, in perioada urmatoare. (…) Are termen zilele urmatoare la judecatorie, dupa care va fi o lansare. Sunt lucruri care tin de initiatorul fundatiei”, a mentionat liderul ALDE.

Victor Ponta isi va lansa in aceasta saptamana o fundatie pe care a infiintat-o alaturi de alte nume din politica. Fundatia pe care fostul premier o va lansa pe 14 ianuarie se va numi Black Sea Regional Project.

Adauga un comentariu