National

Daniel Constantin: Romania are nevoie de un nou acord cu FMI. Anul 2016 va fi electoral, iar presiunea pe buget imensa

Publicat: 15 sept. 2015

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, este de parere ca Romania are nevoie de un nou acord cu FMI pentru o finantare ieftina in 2016.

„Nu sunt un avocat al negocierilor sau al acordurilor cu Fondul Monetar International, dar avem nevoie, intr-un an electoral, de indicatori si de o imagine foarte buna in exterior pentru imprumuturile pe care va trebui sa le facem pentru prelungirea datoriei vechi pe care o are Romania, nu catre FMI, ci datoria publica a Romaniei. Deci, ca sa ne imprumutam ieftin, va trebui sa avem un acord, nu de imprumut, dar un acord cu FMI care sa ne dea aceasta abilitate”, a declarat marti ministrul.

Citeste si Premierul Victor Ponta: „Nu mai avem datorii la FMI”

Constantin precizeaza ca incheierea unui acord cu institutia financiara internationala a fost discutata in coalitia de guvernare.

„Eu cred ca aceasta solutie de compromis este una buna din toate punctele de vedere. Nu s-a schimbat nimic in Codul Fiscal. Sunt aceleasi masuri, doar ca o parte din ele nu mai intra in vigoare de la ianuarie 2016, ci de la 1 ianuarie 2017. A fost o chestiune de siguranta pe care a vrut sa o ia coalitia de guvernare, sa ne asiguram ca nu vom probleme in anul 2016, care este extrem de sensibil din toate punctele de vedere.
Romania se pregateste, dincolo de anul electoral, de un an in care presiunea pe buget va fi imensa”, a conchis acesta.

Citeste si Ponta, despre incheierea unui nou acord cu FMI, CE si BMloading...

Adauga un comentariu