Sport

Daniel Pancu îi ia apărarea lui Florinel Coman: „Și eu am condus fără permis, am băut la volan”

Publicat: 24 feb. 2021
Daniel Pancu și Florinel Coman

Daniel Pancu (43 de ani), fost jucător emblematic pentru Rapid și ultima dată antrenor la Poli Iași, a analizat situația lui Florinel Coman (22 de ani), atacantul de la FCSB prins la volan fără permis.
În cursul zilei de luni, Poliția Română a publicat un comunicat cu privire la Florinel Coman, căruia i-a fost făcut dosar penal pentru că a fost prins fără permis la volan și conducând cu o viteză de 165 km/h pe Autostrada Soarelui. Florinel Coman ar fi prezentat Poliției un permis de conducere din altă țară, însă acesta nu a fost identificat în baza de date.

Sfaturile lui Daniel Pancu pentru Florinel Coman

Daniel Pancu a recunoscut că nu a fost nici el vreun sfânt pe vremea când juca fotbal și dă vina pe apropiații lui Florinel Coman, care l-au lăsat să conducă deși știau că ar putea avea probleme cu legea. Mai mult decât atât, fostul fotbalist al Rapidului îl sfătuiește pe Florinel Coman să nu se descurajeze, ci să fie și mai ambițios după această întâmplare nefericită și să demonstreze pe teren că nu contează ceea ce face în afara lui.

„Și eu am condus fără permis la începuturi, am băut la volan, eram teribilist, ca trei sferturi dintre fotbaliștii de pe vremea aia. Însă la antrenamente și la meciuri dădeam totul, asta conta! Totuși, erau alte vremuri, vorbim de acum 15-20 de ani. Acum nu mai sunt posibile astfel de lucruri. Eu zic că nu e el vinovat, ci aceia din jurul lui care știau! Pentru că nu toți sunt maturi la 22 de ani. Coman e încă tânăr, foarte tânăr. Își va rezolva problemele cu justiția. E posibil chiar să-l ajute acest lucru în carieră, are mulți ani în față.
Dacă e băiat deștept și știe să ia lucrurile bune, își poate crește ambiția din acest moment și să joace mai bine. Acesta e sfatul meu. Pentru că în orice rău există și o parte pozitivă”, a spus Daniel Pancu.

Și Răzvan Raț îl critică pe Florinel Coman

Răzvan Raț, fostul jucător al lui Șahtior Donețk, a locuit 10 ani în Ucraina, țara care i-ar fi emis permisul de conducere lui Florinel Coman, și a declarat că i se pare imposibil ca jucătorul FCSB-ului să fi obținut carnetul într-o țară străină, dacă nu a fost rezident acolo. Florinel Coman (22 de ani) este într-o situație delicată. Jucătorul a prezentat un permis auto suspect, de Ucraina, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal, după ce a fost oprit de polițiști pe Autostrada Soarelui pentru că circula cu 165 de km/oră.
Răzvan Raț a jucat 10 ani pentru Șahtior Donețk și este convins că fotbalistul liderului din Liga I nu ar fi putut să obțină permisul de conducere în Ucraina, dacă nu a locuit acolo. Fostul internațional român consideră că Florinel Coman ar trebui să-și asume pedeapsa, în cazul în care va fi găsit vinovat.

„Eu n-am nevoie de carnet din Ucraina, locuiesc în România, am permis românesc. Dacă tu ai vrea să obții un carnet de conducere în altă țară, unde nu ești rezident, băieții de la permise o să te întrebe ce faci cu el. Trebuie să ai treabă cu țara respectivă. Am stat 10 ani în Ucraina. Aveam contract, aveam un permis de ședere temporar, care se reînnoia periodic în baza contractului de muncă. Angajatorul se ocupa de rezidență, de acte.

După părerea mea e imposibil să iei carnetul de conducere într-o țară, dacă nu locuiești acolo. Teoretic, dacă n-a stat acolo, n-avea cum să aibă rezidență. Ca să poți să obții un permis de conducere, trebuie să locuiești acolo, e criteriul de bază. Așa fiecare dintre noi am putea să ne luăm carnete de Afganistan sau de Iran? Sau am putea avea două-trei carnete, în țări diferite? Nu e un lucru ușor pentru el, dar eu cred că dacă a condus fără carnet trebuie să și-o asume. Dacă nu avea acum carnet, sigur nu a avut niciodată. De fiecare dată a ieșit pe stradă fără carnet”, a spus Răzvan Raț, la emisiunea Fotbal Club.

Comentarii
Adauga un comentariu