Local

Dar din dar se face rai! BOR pune la dispoziţie autorităţilor ieșene locuri de cazare pentru cei aflaţi în carantină – VIDEO

Publicat: 16 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Purtătorul de cuvânt al Catedralei Mitropolitană din Iași a transmis faptul că pune la dispoziția autorităților ieșene 100 de locuri de cazare pentru persoanele aflate în carantină. De asemenea, acestia au oferit în urma cu câteva zile peste 100 de porții de mâncare. Arhiepiscopia Iași menționează că dacă va fi nevoie, vor răspunde tuturor solicitărilor.

„La solicitarea autorităţile Arhiepiscopia Iaşi a pus la dispoziţie locuri de cazare pentru persoanele care trebuie să intre în carantină. Din judeţul Neamţ au fost aduse 42 de persoane. Noi mai avem locuri pe care le putem pune la dispoziţie. Deocamdată, doar 42 de persoane sunt în carantină. De asemenea, în judeţul Iaşi avem un număr de 48 de locuri pe care le-am pus la dispoziţia autorităţilor.

Nu a fost folosit încă niciunul, probabil se preferă cazarea oamenilor aflaţi în carantină în Iaşi sau în proximitate. Aceste 48 de locuri sunt la o oarecare distanţă de oraşul Iaşi. Desigur, se oferă toate condiţiile. Dacă este nevoie noi suntem pregătiţi să oferim tot ceea ce este nevoie. La solicitarea primăriei am oferit acum câteva zile am oferit un număr de peste 100 de porţii de mâncare. Dacă va fi nevoie când suntem solicitaţi vom răspunde în acest sens.

Suntem cu totul deschişi să răspundem la toate apelurile, la tot ceea ce este nevoie să punem la dispoziţie, de spaţii de cazare, de mâncare şi orice altfel de ajutor.

Pe de altă parte, intensificam rugăciunea. La Catedrala Mitropolitană şi la restul bisericilor se fac rugăciuni pentru izbăvirea de boală, epidemie, întărirea celor bolnavi, paza celor bătrâni, cadre medicale. Rugăm pe toţi credincioşii să asculte de ceea ce ne îndemnă autorităţile, în primul rând să evite să iasă din casă dacă nu este absolut necesar. Să se gândească la toate persoanele cu care pot intra în contact, să se gândească la persoanele dragi pe care apoi îi pot îmbolnăvi. Îi rugăm să stea în casă, astfel încât să nu se creeze aglomeraţii. Îi îndemnăm să respecte de asemenea şi regulile de igienă care sunt atât de cunoscute în ziua de astăzi.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Catedralei Mitropolitană din Iași.

Adauga un comentariu