National

Darius Valcov: Daca am continua acordul cu FMI, am cam ramane ULTIMII din Europa

Publicat: 30 dec. 2014

Ministrul de Finante, Darius Valcov, a declarat, marti, la RFI, ca acordul cu FMI „trebuie dus pana la capat si nu mai trebuie continuat” pentru ca „am cam ramane ultimii din Europa care am face acest lucru”.

Intrebat daca exista riscul ca Romania sa se imprumute mai scump de pe piete, fara un acord cu FMI, Darius Valcov a raspuns: „Eu nu cred ca acest risc este real. Sunt pareri si pareri. Sunt unii specialisti care sustin incheierea unui nou acord cu FMI si Comisia Europeana, bine, am cam ramane ultimii din Europa care am face acest lucru si sunt altii care sustin parerea mea si anume ca nu mai trebuie continuat, trebuie dus pana la capat acest acord si nu mai trebuie continuat”.

Citeste si Darius Valcov: „Un nou acord cu FMI nu este o prioritate”

„Cred ca acest risc, unicul de fapt pe care il tot vehiculeaza pe piata anumiti analisti nu este extrem de serios. Aici depinde foarte mult de ratingul tarii, depinde foarte mult de istoricul si Romania incepe sa aiba de doi ani de zile un istoric bun si mai mult decat atat, depinde de performanta economica si de modul in care duci la bun sfarsit o executie bugetara si bineinteles la felul in care se misca economia. Daca noi ne facem treaba interna, nimeni nu va veni cu un rating defavorabil, astfel incat imprumuturile pentru refinantare pe care noi le facem sa fie dezavantajoase pentru statul roman”, spune ministrul de Finante.

Citeste si Seful Fiscului: ANAF poate determina trusturile de presa sa-si plateasca obligatiile fiscaleloading...

Adauga un comentariu