Sport

Darren Cahill vrea sa schimbe regulamentul WTA. Mesajul fostului antrenor al Simonei Halep

Publicat: 20 nov. 2018
1

Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, propune o noua schimbare în tenisul feminin. Antrenorul de la Antipozi e convins ca WTA ar trebui sa schimbe regulamentul si sa permita jucatoarelor sa evolueze în turnee demonstrative în timpul sezonului competitional.

Discutia a aparut în urma acuzatiilor de sexism aparute la adresa Federatiei de Tenis din Australia, dupa înfiintarea unui nou turneu demonstrativ la care vor participa doar barbati. Darren Cahill e de parere ca toata aceasta situatie a aparut din vina celor de la WTA, care ar trebui sa modifice regulamentul.

"Organizatorii de la Cupa Hopman platesc WTA pentru ca unele jucatoare din Top 10 sa poata participa. Nu au de ales. Aceasta este treaba WTA. Pâna când WTA nu relaxeaza regulile, nu este ceva fezabil", a scris Darren Cahill pe Twitter, noteaza ziare.com.

Simona Halep a anuntat ca va începe sezonul fara antrenor

Simona Halep a dezvaluit ca nu se grabeste sa îl înlocuiasca pe Darren Cahill. "Sunt înca în vacanta, m-am gândit, dar nu voi avea antrenor perioada urmatoare, vreau sa merg singura la niste turnee si sa vad cum va fi. Ma simt bine, am jucat de doua, trei ori , nu am avut dureri, dar nu am jucat la un nivel maxim. Sper sa fiu bine si sa nu mai am dureri", a spus Simona Halep.

Lleyton Hewitt (37 de ani) este un fost jucator profesionist australian de tenis, nascut la Adelaide, fost numar 1 în clasamentul ATP, timp de 80 de saptamâni si în perioada în care era antrenat de Cahill.

A câstigat 26 de titluri la simplu, printre care unul la US Open si altul la Wimbledon si doua titluri la dublu. S-a retras oficial din tenis în ziua de 21 ianuarie 2016, la turneul de la Melbourne, dupa meciul pierdut în fata lui David Ferrer.

Adauga un comentariu