Eveniment-Social

Daruri de Moș Nicolae la Ateneul Național din Iași: Premiera de teatru pentru copii și deschiderea „Pieței de Crăciun”

Publicat: 05 dec. 2020
Ateneul Național din Iași
Marți, 13 aprilie 2021, de la ora 17.00, la Ateneul Național din Iași va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Gheorghe Maftei – Retrospectivă”, curator dr. Maria Bilașevschi, critic de artă

Moș Nicolae vine la Ateneul Național din Iași. De asemenea, instituția propune o nouă premieră de teatru pentru copii și deschiderea „Pieței de Crăciun”. Spectacolul „În seara de Moș Nicolae”, regizată de Erica Moldovan și Daniel Onoae, va fi difuzat on-line, pe www.ateneuiasi.ro, mâine, duminică, 6 decembrie 2020, începând cu ora 18:00. Mii de luminițe, Moși cu plete dalbe, reni, globuri uriașe, brazi împodobiți și jocuri de lumini și lasere vor anima clădirea emblematică a Tătărașilor în toată luna cadourilor

Cadou frumos pentru toți copiii! Moș Nicolae vine la Ateneul Național din Iași cu o premieră de teatru pentru copii și deschiderea „Pieței de Crăciun”. Concret, Ateneul pune în scenă o nouă premieră de teatru pentru copii. Spectacolul „În seara de Moș Nicolae”, regizat de Erica Moldovan și Daniel Onoae, va fi difuzat on-line, pe www.ateneuiasi.ro, în ziua de 6 decembrie 2020, începând cu ora 18:00.

„Nu putea trece ziua de Moș Nicolae fără un spectacol pentru cei mici. Putem spune că premiera de teatru pentru copii, din data de 6 decembrie, a devenit, deja, tradiție la Ateneu, chiar dacă situația din acest an impune difuzarea ei doar în mediul on-line. Așadar, anul acesta nu mai vin copiii la Ateneu de Moș Nicolae, ci vine Ateneul în casele tuturor copiilor!”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Spectacolul aduce în fața publicului personaje celebre care au prins viață pe scena Ateneului ieșean

Spectacolul aduce în fața publicului personaje celebre care au prins viață pe scena Ateneului ieșean, care sunt vizitate de Moș Nicolae cu daruri, fiecare după cât de cuminte a fost în anul ce a trecut. Emoția întâlnirii cu Moșul creează momente amuzante, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și bunici, creionând o poveste fascinantă pentru întreaga familie. Spectatorii vor putea viziona premiera de teatru în regim live streaming, pe site-ul www.ateneuiasi.ro, și va fi disponibilă de duminică, 6 decembrie, ora 18:00, până luni, 7 decembrie, ora 21:00.

Publicul este invitat să intre în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, alături de Ateneul Național din Iași.

Spectacolul va putea fi urmărit pe o durată de patru ore de la începerea vizionării. Biletul costă 10 lei și poate fi achiziționat accesând link-ul: https://www.ateneuiasi.ro/class/in-seara-de-mos-nicolae-premiera-regia-erica-moldovan-si-daniel-onoae/. În aceeași seară, în fața Ateneului ieșean, va fi deschisă „Piața de Crăciun”. Mii de luminițe, Moși cu plete dalbe, reni, globuri uriașe, brazi împodobiți și jocuri de lumini și lasere vor anima clădirea emblematică a Tătărașilor în toata luna cadourilor. Publicul este invitat să intre în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, alături de Ateneul Național din Iași.

Începând cu data de 15 decembrie 2020, publicul poate vizita în Foaierul Ateneului Național din Iași „Mica Pinacotecă din Jassy”!

Mai departe, de pe 15 decembrie 2020, publicul poate vizita în Foaierul Ateneului Național din Iași „Mica Pinacotecă din Jassy”!
În cadrul expoziției pot fi admirate schițe, xilogravuri, acuarele și picturi în ulei aparținând unor pictori precum: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Theodor Pallady, Octav Băncilă, Otto Briese, Dan Hatmanu, Corneliu Baba, Costache Agafitței, Ion Andreescu, Mircea Mihail Ghiorghiu, Horia Teodoru, Radu Daranga, Victor Mihăilescu Craiu, Sorin Ilfoveanu, Victor Geangalău, Ioan Bălău, Leon Biju, Ion Theodorescu-Sion, Felix Aftene. Taxa de vizitare: 5 lei!

Adauga un comentariu