News Flash:

Dascalii vor primi 100 Euro pentru material didactic

16 Februarie 2007
2222 Vizualizari | 3 Comentarii
Dupa mai multe runde de negocieri, sindicalistii din invatamant si reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) au cazut de acord asupra modului in care va fi acordat ajutorul de 100 Euro pentru material didactic. Profesorii trebuie sa depuna cererile pentru a primi cei 100 de Euro pentru carti sau alte materiale educationale la scolile de care apartin pana la data de 1 martie, iar ajutorul se va acorda incepand cu data de 15 aprilie, conform metodologiei Ministerului Educatiei. Din 2008, ajutorul financiar se va acorda anual, pe baza de cerere formulata de beneficiar si inregistrata pana la data de 1 noiembrie la unitatile de invatamant, iar ajutorul se va acorda incepand cu luna ianuarie din anul urmator. Beneficiarii ajutorului financiar sunt cadrele didactice titulare sau suplinitoare calificate, incadrate in invatamantul preuniversitar, iar acordarea ajutorului financiar de 100 de Euro se face pentru fiecare cadru didactic. Acesta, in cererea formulata, va trebui sa estimeze luna calendaristica in care va utiliza banii. Profesorii care primesc acest ajutor financiar trebuie sa achizitioneze carti, reviste sau programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii educative. Profesorii pot primi banii fie prin decontare sau sub forma de avans, iar in cazul in care se solicita avans, acesta trebuie justificat in termen de cinci zile lucratoare. "Proiectul a fost aprobat dupa ce au fost operate in text modificarile propuse de federatia noastra dintre care amintesc faptul ca ajutorul financiar de 100 Euro sa fie acordat integral pentru fiecare cadru didactic, pentru functia de baza, indiferent daca este incadrat cu norma intreaga sau pe fractiuni de norma si ca plata sa se faca, de regula, integral, numai cu acceptul cadrului didactic plata se va putea realiza esalonat", a declarat Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

profeso  | #7179
Poate sa-mi spuna reprezentantii sindicatului sau ai MEC lui de ce numai pentru carti, reviste sau programe pe suport electronic se deconteaza ? Acest suport electronic ( cd uri , dvd.uri ) pe ce le vizualizez daca nu-mi da posibilitatea ca din acesti bani sa-mi cumpar si parti ale unui calculator. Decontarea este prea minimala ca produse.
Nadylive  | #7180
E un inceput bun.Felicitari pentru insistenta reprezentantilor sindicalistilor!La noi ,in sistem,nimic nu se face fara discutii lungi,greve.
Cicelo  | #7181
Norma de baza, inseamna tipul incadrarii cadrului didactic? Ce facem cu profesorii titulari care lucreaza si in alte domenii unde au cartea de munca, asta din cauza salarilor extrem de mici si, din cauza interpratarii tendentioase si vetuste a prevederii norma de baza, acestia nu pot primii 100 de euro.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013952 (s)