News Flash:

Data inceperii reconstructiei zonelor rurale

17 Aprilie 2007
865 Vizualizari | 0 Comentarii
• De maine, reprezentantii Directiei pentru Dezvoltare Rurala (DADR) vor incepe derularea activitatilor necesare pentru infiintarea Grupurilor de Actiune Locala (GAL), prin intermediul carora vor putea fi accesate fondurile nerambursabile pentru Axa Leader • Prin Programul National de Dezvoltare Rurala din care face parte si Axa Leader, Romania va beneficia de 8 miliarde Euro pentru imbunatatirea mediului si a zonelor rurale, crearea de parteneriate publice sau private pentru diversificarea economiei si pentru mentinerea patrimoniului rural
De maine, reprezentantii Directiei pentru Dezvoltare Rurala (DADR) vor incepe derularea activitatilor necesare pentru infiintarea Grupurilor de Actiune Locala (GAL) prin intermediul carora vor putea fi accesate fondurile nerambursabile pentru axa Leader. Actiunea va tine pana pe data de 24 aprilie, timp in care vor fi semnate acordurile de parteneriat intre reprezentantii comunelor si va fi nominalizata cate o persoana pentru alcatuirea si legalizarea GAL. Acestea isi desfasoara activitatea pe un teritoriu rural, cu o populatie cuprinsa intre 10 si 100 mii locuitori si o densitate de maxim 150 de locuitori pe kilometrul patrat. Acestea au ca responsabilitati selectarea proiectelor, colectarea informatiilor corecte si promovarea axei Leader. Pana in prezent au fost formate 6 grupuri, in zonele Vladeni, Harlau, Belcesti, Raducaneni, Tibanesti si Strunga si insumeaza 73 din cele 93 de comune din Judetul Iasi. "Cu cat zona este mai mare, cu atat creste credibilitatea si posibilitatea de finantare. GAL au o importanta foarte mare deoarece, prin intermediul acestora vor fi primiti banii de la Uniunea Europeana si vor stabili lista de prioritati pentru zona respectiva. Programul Leader va duce in timp la conservarea, renovarea si dezvoltarea mediului rural" a declarat Gheorghe Cojoc, directorul executiv al departamentului de Dezvoltare Rurala din cadrul DADR. Proiecte eligibile Prin Programul National de Dezvoltare Rurala, din care face parte si Axa Leader, Romania va beneficia de 8 miliarde Euro pentru imbunatatirea mediului si a zonelor rurale, crearea de parteneriate publice sau private pentru diversificarea economiei si mentinerea patrimoniului rural. Procentul de cofinantare poate ajunge la suta la suta in cazul consiliilor locale si pana la 85 la suta pentru organizatii nonguvernamentale. In cazul producatorii agricoli, acesta poate creste de la 50 la suta, procentul maxim stabilit de Uniune, pana la 70 la suta in cazul unor zone defavorizate. Cateva din proiectele eligibile sunt cele pentru imbunatatirea infrastructurii, conservarea si modernizarea spatiilor locale (piete centrale, parcuri, biblioteci sau sisteme de informare turistica), proiecte care au un plafon maxim de 1 milion Euro sau pentru incurajarea activitatilor turistice precum infrastructura pentru agrement sau investitii pentru punerea in valoare a obiectivelor turistice naturale cu valori ale sprijinului financiar ce variaza intre 5 si 500 de mii Euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

proiecte eligibile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015291 (s)