Stiri

Datele personale a peste opt milioane de persoane sunt furate

Publicat: 20 feb. 2012
Un hacker din Marea Britanie risca inchisoarea, dupa ce a recunoscut ca a obtinut detaliile personale a peste opt milioane de persoane.

Edward Pearson, 23 de ani, a obtinut, pe lânga opt milioane de informatii personale, si 400 de detalii ale conturilor de tip PayPal. Prin intermediul acestora, a reusit sa fraudeze conturile cu 350.000 de lire sterline. Totul s-a petrecut timp de 18 luni, scrie presa britanica.

Impreuna cu Pearson a fost acuzata si iubita acestuia, Cassandra Mennim. Ea a încercat sa plateasca hoteluri de lux cu ajutorul datelor de pe cardurile si conturile furate.

Cum a reusit Pearson sa obtina detaliile de la opt milioane de conturi? El a reusit sa proiecteze doua software-uri care au fentat sistemele de securitate.

Prima oara Pearson si cu Mennim au fost acuzati de conspiratie pentru comiterea de frauda, procurorii banuind ca cei doi au complotat împreuna cu altii, pentru a fura bancile, companiile de carti de credit si PayPal, obtinând detaliile bancare prin intermediul internetului.loading...

Adauga un comentariu