BZI LIVE

LIVE VIDEO – Datele și informațiile, de cel mai mare interes și de actualitate pentru mii și mii de elevi, părinți și profesori în timpul pandemiei de COVID-19, prezentate în exclusivitate la BZI LIVE de profesorul Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași – FOTO

Publicat: 30 apr. 2020

Vineri, 1 mai 2020, incepand cu ora 11.00 și în exclusivitate în lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE intervine prof. Laviniu Lăcustă – președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași. Cu peste 8.000 de membri angajați în sistemul educational public din România respectiv cel mai mare sindicat județean pe acest segment din tara. Acesta va oferi informații, date și prezenta realități din sistemul de învățământ, de ultima ora și extrem de importante pentru mii și mii de profesori, părinți și elevi în plina pandemie de COVID-19. Liderul USLIP va oferi detalii despre întrebările adresate atât premierului cât și președintelui României, referitoare la ce masuri ar trebui luate pe segmentul organizatoric, legislativ și strategic în educația românească, în acest context critic.

Acesta va face referință și la felul în care ar trebui sa mai aibă loc activitatea în acest an școlar, suspendarea cursurilor, modul derulării examenelor naționale, cum ar trebui sa se desfășoare acestea în maxima siguranță medicala în plina pandemie de coronavirus! De asemenea, despre cum are loc procesul didactic on-line, ce investiții ar trebui făcute în acest sens, alocare de fonduri pentru infrastructura igienico-sanitare în scoli și licee, ce se întâmplă acum în mediul școlar rural! În plus, despre salarizare, debirocratizare a sistemului, probleme pe care le au angajații, neclaritățile din deciziile Ministerului Educației și Cercetării (MEC) vor fi alte puncte fierbinți atinse cu acesta.

Nu în ultimul rand, profesorul Laviniu Lăcustă va prezenta situațiile și cazurile grele pe care le-au întâmpinat colegii acestuia în aceste săptămâni!

Cititorii nostri pot adresa întrebări în rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau în direct, pe  http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu