Titlurile zilei

Dating pentru tinerii ortodocși din Iași! Ce cred preoții despre această găselniță

Publicat: 25 mai 2022
doi tineri casatoriti care stau pe un pod de lemn
Tinerii ieșeni cu frică de Dumnezeu s-au săturat să-și găsească perechea în biserică sau prin intermediul recomandărilor duhovnicilor, așa că au început să-și descarce cea mai nouă aplicație de dating dedicată doar creștinilor ortodocși practicanți

Tinerii ieșeni cu frică de Dumnezeu s-au săturat să-și găsească perechea în biserică sau prin intermediul recomandărilor duhovnicilor, așa că au început să-și descarce cea mai nouă aplicație de dating dedicată doar creștinilor ortodocși practicanți. Aventurierii, materialiștii și păcătoșii sunt rugați să stea departe de această aplicație, deoarece fiecare utilizator este verificat la sânge, iar dacă profilul este considerat nepotrivit, în câteva zile va fi șters, iar șansele de a cunoaște pe cineva pentru căsătorie vor dispărea ca prin minune.

În descrierea aplicației se arată că aceasta a fost creată în scopul de a-i ajuta pe creștinii ortodocși din România să-și găsească un partener de viață. De asemenea, se precizează și faptul că aplicația se dorește a fi un spațiu virtual civilizat, unde oamenii maturi creștini să poată discuta și să se poată cunoaște. Utilizatorii acestei aplicații trebuie să fie creștini practicanți. Aplicația nu doar că le oferă tinerilor șansa de a discuta cu persoane cu care să împărtășească aceleași valori morale, ci le pune la dispoziție și o serie de articole pe teme religioase.

 o imagine cu aplicatia Cetatea Crestina
Aventurierii, materialiștii și păcătoșii sunt rugați să stea departe de această aplicație, deoarece fiecare utilizator este verificat la sânge, iar dacă profilul este considerat nepotrivit, în câteva zile va fi șters

Dating pentru tinerii ortodocși din Iași: „Aș dori să purtăm discuții profunde despre ce planuri are Dumnezeu pentru noi, fiindcă uneori simt că mi-am pierdut direcția”

o imagine cu aplicatia Cetatea Crestina
În descrierea aplicației se arată că aceasta a fost creată în scopul de a-i ajuta pe creștinii ortodocși din România să-și găsească un partener de viață

În urmă cu puțin timp s-a lansat o aplicație mobilă dedicată ortodocșilor creștini. „Cetatea Creștină” este singura aplicație dedicată exclusiv ortodocșilor practicanți. Pentru a deveni utilizatori,  tinerii trebuie să precizeze segmentul de vârstă din care fac parte, 18-25 de ani, 25-30 de ani și așa mai departe, înălțimea, relația în care sunt cu Dumnezeu, precizând cât de des merg la biserică, dacă postesc cele 4 posturi de peste an, precum și cât de des se spovedesc.

Persoanele care doresc să utilizeze această aplicație trebuie să încarce și cel puțin o poză, „fără umbre, din față, în care să se poată vedea toată frumusețea dumneavoastră. Pozele indecente vor fi detectate automat și vor fi șterse, iar contul va fi blocat”.

Utilizatorii trebuie să vină și cu o descriere, cât mai detaliată posibil, astfel încât tinerii creștini să-și poată alege persoanele cu care doresc să interacționeze în funcție de valorile lor morale, nu doar de aspectul fizic. Astfel, tinerii sunt încurajați să vorbească despre interesele și hobby-urile lor, despre așteptările pe care le au, dar și despre relația cu Ortodoxia.

Teodosie a ales să-și caute jumătatea prin intermediul acestei aplicații, mesajul său fiind: „Sunt un băiat liniștit, cu credință în Dumnezeu”.

Un alt anunț spune:

„Bună, eu sunt Horia, sunt cercetător la Academia Română, dacă vrei tu neapărat, putem bea vin și la biserică”.

Gabriel se descrie ca fiind „un bărbat simplu, cu frică de Dumnezeu, care se roagă de acasă”. La fel de interesant este și anunțul lui Sebastian, care este:

„un tânăr creștin care se confruntă cu o criză de credință. Aș dori să purtăm discuții profunde despre ce planuri are Dumnezeu pentru noi, fiindcă uneori simt că mi-am pierdut direcția. Preotul meu mi-a spus că îmi trebuie o femeie bună, creștină, care să mă pună la loc pe calea cea bună”.

 o imagine cu preotul Constantin Sturzu
Preotul Constantin Sturzu nu vede nimic greșit în legătură cu folosirea acestei aplicații, însă le recomandă tinerilor ca mai întâi să discute cu duhovnicul

Ce sfaturi le dă Constantin Sturzu tinerilor care doresc să-și găsească sufletul pereche

o imagine cu interiorul unei biserici ortodoxe
Utilizatorii trebuie să vină și cu o descriere, cât mai detaliată posibil, astfel încât tinerii creștini să-și poată alege persoanele cu care doresc să interacționeze în funcție de valorile lor morale, nu doar de aspectul fizic

„Cetatea Creștină” se dorește a fi o aplicație de matrimoniale unică, iar din acest motiv, îi îndeamnă pe tinerii care nu sunt creștini ortodocși și nu doresc să-și găsească un partener pentru căsătorie să nu folosească această aplicație.

Preotul Constantin Sturzu nu vede nimic greșit în legătură cu folosirea acestei aplicații, însă le recomandă tinerilor ca mai întâi să discute cu duhovnicul.

„Această aplicație nu ține de Biserica Ortodoxă Română. Poate inițiatorii ei sunt bine intenționați, noi nu putem judeca un lucru de genul acesta, pentru că nu este în sfera noastră de competență. Ca preot, la recomand tinerilor ca mai întâi să discute cu duhovnicul, deoarece acesta le poate recomanda o persoană potrivită în vederea căsătoriei. Știu foarte multe familii care s-au format așa. De asemenea, știu și tineri, chiar din biserică fiind, care s-au cunoscut pe internet și s-au căsătorit, dar și tineri care au avut de suferit. Duhovnicul știe ce este cu un tânăr, ce poate, ce fire are, cât de prudent este în relația cu persoanele noi și îi poate recomanda pe cineva în vederea căsătoriei”, a declarat pr. Constantin Sturzu, parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”- Talpalari, legat de noua aplicație de dating pentru tinerii ortodocși.
Comentarii
Adauga un comentariu