News Flash:

Datoriile la intretinere sunt imposibil de prescris

4 Decembrie 2007
8174 Vizualizari | 1 Comentarii
• Conform Legii nr. 1753/2004, scaderea din evidenta a creantelor si datoriilor ale caror termene de incasare sau de plata sunt prescrise se efectueaza numai dupa ce au fost intreprinse toate demersurile juridice, potrivit legii, pentru recuperarea acestora • "Teoretic, legea ofera dreptul asociatiilor de proprietari ca datoriile mai vechi de trei ani de zile sa fie prescrise. Insa acest lucru nu este posibil decat daca noi nu am facut nici un demers ca sa ne recuperam sumele pe care respectiva asociatie de proprietari ni le datoreaza. Mai exact, asociatiile de proprietari cu datorii mai vechi de trei ani de zile nu pot solicita prescrierea datoriilor daca se afla in litigiu cu noi sau cu alt furnizor de utilitati", a declarat Ovidiu Mihaiuc, purtatorul de cuvant al SC CET Iasi SA
Desi Legea nr. 1753/2004 confera dreptul asociatiilor de proprietari de a scapa de datoriile mai vechi de trei ani, acest lucru este valabil doar teoretic. Asta deoarece in lege se precizeaza faptul ca datoriile mai vechi de trei ani de zile pot fi prescrise doar daca furnizorul de utilitati nu a facut nici un demers pentru recuperarea sumelor restante. Cu alte cuvinte, daca asociatia de proprietari este actionata in judecata sau se afla in litigiu cu furnizorul de utilitati, aceste sume nu pot fi prescrise decat daca instanta judecatoreasca decide in mod direct acest lucru. "Teoretic, legea ofera dreptul asociatiilor de proprietari ca datoriile mai vechi de trei ani de zile sa fie prescrise. Insa acest lucru nu este posibil decat daca noi nu am facut nici un demers ca sa ne recuperam sumele pe care respectiva asociatie de proprietari ni le datoreaza. Mai exact, asociatiile de proprietari cu datorii mai vechi de trei ani de zile nu pot solicita prescrierea datoriilor daca se afla in litigiu cu noi sau cu alt furnizor de utilitati", a declarat Ovidiu Mihaiuc, purtatorul de cuvant al SC CET Iasi SA. De asemenea, conducerea termocentralei iesene a precizat faptul ca pana in prezent nu a avut nici un caz in care vreo asociatie de proprietari sa beneficieze de prescrierea datoriilor pe care le avea catre furnizorul de agent termic. Asta deoarece legea obliga societatea comerciala sa actioneze in judecata toate asociatiile de proprietari care au datorii mai vechi de trei luni catre SC CET Iasi SA. "Pana in prezent nu am avut nici un caz in care o asociatie de proprietari sa beneficieze de prescrierea datoriilor pe care le avea catre noi, deoarece legea ne obliga sa actionam in judecata toate asociatiile de proprietari care au debite mai vechi de trei luni de zile catre CET. Daca nu facem nici un demers pentru a ne recupera datoriile, atunci exista riscul ca datoriile sa fie prescrise si trecute in contul nostru", a adaugat Ovidiu Mihaiuc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

BLUE1963  | #24764
In textul articolului s-a strecurat o greseala : Nu exista o lege cu acest numar (1753) Probabil ca va referiti la Ordin nr. 1753 din 22/11/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1174 din 13/12/2004
pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de activ si de pasiv (vezi art.42)
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019854 (s)