Prima pagină » Cancan » Datorită unei clauze de geniu din contract, Tom Hanks a putut încasa zeci de milioane de dolari din filmul „Forest Gump”
Datorită unei clauze de geniu din contract, Tom Hanks a putut încasa zeci de milioane de dolari din filmul „Forest Gump”

Datorită unei clauze de geniu din contract, Tom Hanks a putut încasa zeci de milioane de dolari din filmul „Forest Gump”

08 iun. 2024, 21:50,
BZI.ro, în Cancan

Tom Hanks a obținut o sumă impresionantă de bani pentru rolul din „Forrest Gump”, datorită unei clauze inteligente din contractul său. Se pare că starul american a câștigat între 40 și 60 de milioane de dolari pentru interpretarea sa de Oscar.

Actorul în vârstă de 66 de ani a jucat rolul principal în pelicula de succes și a câștigat cel de-al doilea său Oscar pentru cel mai bun actor.

Filmul, adaptat după romanul cu același nume scris de Winston Groom, a devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări din 1994.

Clauza specifică pe care și-a negociat-o lui Hanks i-a adus câștiguri uriașe din încasările filmului la box office.

Ulterior, atât Tom Hanks, cât și regizorul , Robert Zemeckis, au câștigat și mai mulți bani după ce fiecare a investit propriile fonduri pentru a păstra anumite scene în film, scene pentru care Paramount Pictures nu era dispusă să plătească. Înregistrările oficiale ale câștigurilor lui Hanks nu au fost niciodată publicate, dar potrivit unor surse, starul din „Un bărbat pe nume Otto” ar fi obținut, în total, până la 60 de milioane de dolari.

„Forrest Gump” – buget modest, box office impresionant
Filmul a fost produs cu un buget modest de 55 de milioane de dolari, dar a cucerit box office-ul, generând 330,4 milioane de dolari în SUA și 678,2 milioane de dolari la nivel mondial. Forrest Gump a fost nominalizat la 13 premii Oscar, câștigând șase, printre care cel pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Hanks), cel mai bun regizor (Robert Zemeckis), cel mai bun scenariu adaptat (Eric Roth), cel mai bun montaj de film și cele mai bune efecte vizuale.

Tom a dezvăluit anul trecut că nu a fost pe deplin sigur de scenele de pe bancă, devenite acum emblematice.

Într-un interviu acordat de CinemaBlend, el a recunoscut că s-a gândit că nimeni nu ar fi interesat de acele secvențe.

„În Forrest Gump, toate lucrurile pe care le-am filmat pe banca din parc, din Savannah, Georgia, le-am filmat să fie de rezervă, în caz că am vrea să dezvoltăm o parte narativă”, a recunoscut Hanks.

„Și i-am spus lui Bob [Zemeckis]: „O să-i pese cuiva de această bancă?” Am ajuns totuși să înregistrăm, probabil că au fost 13 pagini de dialog pe care a trebuit să le filmăm într-o zi și jumătate”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *