Stiri si curiozitati

David Hawkins: Piramida conștiinței sau cum poate fi programat succesul

Publicat: 20 iul. 2021
Dr. David R. Hawkins
Dr. David R. Hawkins este autorul hărții nivelurilor de conștiință umană, denumită și „Piramida Conștiinței“

Dr. David R. Hawkins este un profesor, psihiatru, medic și cercetător american, recunoscut la nivel internațional ca autorul hărții nivelurilor de conștiință umană, denumită și „Piramida Conștiinței“.

Profesorul și cercetătorul american a folosit în eloborarea acestei piramide a conțiinței kinesiologia, care se bazează pe conexiunea dintre corp și neurologie. Acesta a aplicat această conexiune pentru a măsura nivelul vibrațional al ființelor umane.

În urma acestei cercetări făcute ca teză de doctorat, profesorul American a publicat totul în cartea „Power vs. Force: The Anatomy of Consciousness“ (Veritas Publishing, 1995).

Potrivit profesorului și cercetătorului american David R. Hawkins, fiecare nivel de conștiință coincide cu anumite comportamente și percepții umane despre viață și Divinitate. În viziunea cercetătorului american, numerele acestei scale reprezintă corelări logaritmice ale nivelelor de constiinta umana si corespondentul acesteia in realitate. Dr. David R. Hawkins a luat în calcul frecvențe vibraționale măsurabile pe o scală care crește până la puterea a 10-a.

Granița nivelului 200, greu de trecut de mulți

Potrivit cercetătorului american, cele două mari bariere spirituale în Piramida Conștiinței sunt la nivelul 200 şi 500. Astfel, la nivelul 200, denumit și nivelul curajului, se produce o schimbare majoră în comportamentul uman, o trecere de la o persoană distructivă la una care are o viaţă integră.

Dr. David R. Hawkins condideră că 78% din populaţia lumii se află, din păcate, sub nivelul 200, adică marea majoriatte a oamenilor sunt distructivi, setați mai mult să facă rău. Această capacitatea de a distruge, de a face rău, penzentă la marea majoritate a oamenilor face ca omenirea, în general, să aibă un nivel conştiinţei scăzut, deoarece ceilalți, care înseamnă 22% dintre oamenii, și care duc o viață integră, conștineți de ceea ce fac, n upot schimba foarte mult lucrurile.

Importanța persoanelor trecute de nivelul 600

În ciuda abordării alarmiste, cercetătorul american este de părere că pe nivelul de conştiinţă este logaritmică, iar o persoană care a ajuns la nivelul 600 poate influența caracterul distructiv a 10 milioane de oameni care se află sub nivelul 200 și care au ca principal țintă să facă rău.

În viziunea cercetărorului american, nivelului 200 îi corespunde o energie vibraţională de 40 mhz și că persoanele care sunt situate peste acest nivel ar trebui să se ferească de nivelel scăzute de energie deoarece acestea nu fac altceva decât să creeze o stare generală de rău şi nefericire.

Nivelul 500, nivelul iubirii

Cel de-al doilea mare prag despre care vorbește dr. David R. Hawkins este nivelul 500 – Nivelul Iubirii. În viziunea acestuia, iubirea reprezintă o modalitate de a exista. Pentru a putea atinge acest nivel vibrațional, oamenii ar trebui să lucreze mai mult la propriul ego. Asta deoarece manifestările umane la nivel fizic și nu neapărat spiritual poate cu greu să depășească nivelul 500.

Potrivit cercetătorului și psihiatrului american, doar 4% din populaţia lumii reușește să atingă nivelul 500. Practic, vorbim despre o trecere către domeniul spiritualităţii, unde nu mai exsită o lume linear, ci mai degrabă aceasta este lipsită de forme.

Profesorul și cercetătorul american David R. Hawkins susține geniile care au trăit până acum, precum Aristotel, Hipatia, Newton, Freud, Marie Curie sau Einstein, s-au aflat la granița nivelului 500.

Adauga un comentariu