International

David Saranga, despre ploaia de rachete care a lovit orașul Tel Aviv: „Lumea este în adăposturi. Este foarte periculos acum să călătorească afară”

Publicat: 11 mai 2021
David Saranga în costum
David Saranga, ambasadorul Israelului la București

În cursul zilei de marți, 11 mai, o ploaie de rachete a lovit orașul Tel Aviv, iar David Saranga, ambasadorul Israelului la București, a vorbit despre acest nefericit eveniment la Antena 3.

Organizaţiile islamiste Hamas au lansat atacuri din Fâşia Gaza, declanșând alarma în Tel Aviv. În urma atacului, o persoană a decedat, iar alte cinci au fost grav rănite.

De asemenea, Aeroportul Ben Gurion a fost închis, cursele fiind redirecționate către Cipru, după cum informează The Times of Israel. Armata israeliană a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost lansate aproximativ 200 de rachete spre teritoriul Israelului.

„E ca și cum putem să vedem mai mult de 150 de rachete, erau lansate către Tel Aviv. Acțiunea a început ieri, iar ieri, când organizația teroristă Hamas a lansat rachete către Ierusalim. Acesta a fost primul lucru pe care Hamas l-a făciut și astfel a continuat. (…) După ora 09.00 seara a început această ploaie de rachete asupra Tel Aviv.

În orașul Holo a fost lovit un autobuz, este orașul în care mama mea locuiește așa că eu cunosc foarte bine zona”, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului la București, la Antena 3.

David Saranga: „În Tel Aviv și nu numai în Tel Aviv, lumea este în adăposturi, copii și familii sunt în adăpost”

Ambasadorul Israelului la București a fost întrebat dacă știe câte persoane au fost rănite, cu exactitate, în urma atacului. Acesta a răspuns că o femeie de 60 de ani a decedat, fiindcă nu a reușit să intre în adăpost, iar alte cinci persoane sunt grav rănite. Cu toate acestea, sunt sute de persoane, care sunt într-o situație foarte gravă, potrivit lui David Saranga.

„O femeie, în vârstă de 60 de ani, care nu a reușit să intre în adăpost a murit și avem încă cinci persoane care sunt grav rănite, dar vorbim despre sute de persoane care sunt într-o situație foarte gravă. (…) În Tel Aviv și nu numai în Tel Aviv, lumea este în adăposturi, copii și familii sunt în adăpost. Este foarte periculos acum să călătorească afară.

Este o linie roșie pe care Hamas, organizația teroristă, a trecut și Guvernul israelian și armana israeliană trebuie să facă tot ce trebuie pentru a apăra cetățenii și pentru a transmite acest mesaj, că au trecut o linie roșie și Guvernul israelian nu poate să rămână fără să răspundă la această provocare”, a mai declarat David Saranga, ambasadorul Israelului la București, la Antena 3.

Sute de rachete au fost lansate spre Israel

Israelul a fost amenințat de Hamas că va lovi Israelul, după ce forțele acestui stat au distrus o clădire de 10 etaje din Fâșia Gaza, în care își aveau birourile lideri ai mișcării islamiste palestiniene. Armata israeliană a lovit în sediul Hamas, iar ulterior a început o ploaie de rachete asupra orașului Tel Aviv.

Marți seară, 11 mai, ambasadorul David Saranga a anunțat pe contul său de Twitter că o rachetă a lovit zona Holon, la 3 km sud de Tel Aviv.

Adauga un comentariu