Stiri medicale

De astazi, bisfenolul A este interzis in recipientele pentru hrana destinata copiilor

Publicat: 28 feb. 2011
7

Comisia Europeana a decis sa interzica folosirea substantei bisfenol A in producerea sticlelor de plastic pentru lichide si hrana destinate copiilor de varste mici. Statele membre UE vor trebui sa se conformeze si sa puna in aplicare prevederile directivei.

Renuntati la ambalajele din plastic! Cresc riscul de diabet si boli de inima 

Bisfenol A este un compus organic folosit in productia de plastic policarbonat. Acesta din urma este la randul sau utilizat in fabricarea materialelor plastice, cum ar fi sticlele pentru lichide. Insa riscul, avertizeaza specialistii, consta in faptul ca parti mici de bisfenol A din sticlele de plastic pot ajunge in lichidele din interiorul recipientelor in cauza, in momentul in care acestea sunt incalzite la temperaturi inalte. Aceasta situatie este des intalnita in cazul biberoanelor din plastic.

Alerta medicala: plasticul poate transforma baietii in fetite

In luna septembrie a anului trecut, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a prezentat Comisiei Europene un raport potrivit caruita doar o concentratie zilnica de cel mult 0,05 miligrame pe kilogram al organismului persoanei respective nu este nociva. Cu toate acestea, autoritatea europeana a exprimat unele temeri legate de posibilul impact al bisfenolului A asupra sanatatii copiilor mici.
Adauga un comentariu