Local

De astăzi intră in vigoare noile restricții în toată țara. Nevaccinații vor avea acces limitat în instituții și nu numai. Lista completă a măsurilor CNSU

Publicat: 25 oct. 2021
Persoane aflate pe stradă în municipiul Iași, cu mască de protecție împotriva virusului COVID-19
De luni, 25 octombrie 2021, vor intra în vigoare mai multe restricții sanitare impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul COVID-19 în toată România

De la începutul săptămânii viitoare vor intra în vigoare o serie de decizii luate de autorități privind restricționarea accesului în locurile publice, inclusiv în Iași, pentru persoanele nevaccinate împotriva virusului COVID-19. Mii de persoane din Iași care nu s-au imunizat nu vor mai avea acces în anumite instituții, în localuri și vor trebui să ajungă mai repede în case. Aceste restricții vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie 2021

De luni, 25 octombrie 2021, vor intra în vigoare noile măsuri impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență privind limitarea răspândirii virusului COVID-19. Persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului nu se vor mai putea bucura de aceleași drepturi ca și cei vaccinați. Practic, cei nevaccinați vor trebui să ajungă mai repede acasă, nu vor mai avea acces în toate zonele, în vreme ce masca de protecție va redeveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise, atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați. Aceste măsuri se vor aplica și pentru locuitorii județului Iași, respectiv pentru cei nevaccinați.

Lista completă a restricțiilor pentru nevaccinații din județul Iași

De luni, 25 octombrie 2021, va fi impus certificatul verde pentru o serie de activități. Evenimentele private, respectiv nunțile, botezurile sau petrecerile, vor fi complet interzise. Nici persoanele vaccinate nu vor putea organiza astfel de evenimente, acestea urmând a fi anulate pentru următoarele 30 de zile. Cei nevaccinați vor avea acces necondiționat în magazinele alimentare și în farmacii. Persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în instituțiile publice de la nivel central și de la nivel local. De asemenea, în mediul privat, acolo unde sunt mai mult de 50 de angajați, accesul va fi restricționat pentru vizitatori. În acest caz va fi valabil certificatul verde, accesul persoanelor nevaccinate fiind restricționat.

Restaurantele și cafenelele vor rămâne deschise doar pentru persoanele vaccinate și pentru cei trecuți prin boală în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi. Magazinele, restaurantele, barurile, cafenelele, mall-urile, terasele, sălile de fitness, cinematografele, sălile de spectacole se vor închide la ora 21:00. Accesul în acestea se va face doar cu certificat verde. Persoanele imunizate vor putea avea acces în aceste spații, însă și în acest caz va fi impusă o limită a locurilor, cu un maxim de 50 la sută din capacitatea sălii.

Carantină de noapte pentru nevaccinații din județul Iași

Prin decizia autorităților s-au impus și restricții de circulație pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate. Excepțiile de la regulă țin de cei vaccinați, persoanele trecute prin boală sau testate și care prezintă un certificat verde. Totodată, și cei care merg sau revin de la locul de muncă sau au o urgență medicală, în lipsa certificatului verde, vor putea circula în intervalul de noapte. Intervalul vizat este cuprins între orele 22:00 și 5:00 dimineața pe toată săptămâna. O altă măsură impusă ține și de o vacanță de două săptmâni pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și cei de la liceu. Conducerea Ministerului Sănătății a arătat că vârful valului 4 al pandemiei din România încă nu a fost atins. Nici spectatorii nu vor mai avea voie la competițiile sportive în următoarele 30 de zile.

Peste 520 de mii de doze de vaccin în județul Iași

Până ieri, 22 octombrie 2021, la centrele de vaccinare din județul Iași au fost aplicate 524.676 de doze de vaccin anti-Covid. Un număr de 256.135 de persoane au fost imunizate cu prima doză, în vreme ce pentru 239.665 de persoane a fost aplicată schema completă de vaccinare. Pentru 28.876 de persoane au fost aplicate 3 doze de vaccin anti-Covid. În ultimele 24 de ore au fost făcute 2.890 de doze de vaccin, iar pentru 430 de persoane au fost făcute ambele doze. De asemenea, pentru 1.192 de persoane a fost făcută și a treia doză de vaccin. În județul Iași, persoanele s-au vaccinat atât cu Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, cât și cu vaccinul produs de Johnson & Johnson. Ieri, la nivelul Iașului au fost confirmate 715 cazuri noi de COVID-19. Patru persoane din Iași, infectate cu SARS-CoV-2, au fost transferate tocmai în Polonia pentru a primi tratamentul adecvat.

VEZI AICI DOCUMENT

Comentarii
 • Ba kkt cu ochi, iti pute gura, ai luat bani pentru mizeria pe care ai scris-o. E dezinformare, deocamdata este doar proiect si nu se poate aplica decat dupa trecerea prin parlament. Scurt.

 • Ba kkt cu ochi, iti pute gura, ai luat bani pentru mizeria pe care ai scris-o. E dezinformare, deocamdata este doar proiect si nu se poate aplica decat dupa trecerea prin parlament. Scurt.

 • Bine ati venit in noua normalitate frumosilor. Periodic statul va va tŕansmite ce aveti voie sa faceti si pana la ce ora. Vaccinati doar. Uitati de constitutie, legi, stat de drept, incepand de azi sunteti la dispozitia lui Arafat, el e regele vostru, el decide cand aveti voie sa traiti si cand e interzis.

  Pentru binele vostru, normal.

  I-ati crezut, i-ati aplaudat, i-ati injurat pe cei care incercau sa va avertizeze ca urmeaza dictatura. Ati facut asta pt ca ati crezut ca daca veti fi obedienti va vor lasa sa traiti in liniste.

  Ce nu ati inteles insa din istorie este ca un regim dictatorial ii foloseste le cei obedienti o scurta perioada, pana cand sistemul este pus la punct. Cand nu mai e nevoie de ei, obedientii sunt executati.

  Bine ati venit in noua normalitate, rau ati nimerit.

 • Locul gainilor este in cotet. Vom fi liberi cand vin alegerile ca sa-i votam tot pe ei. Tefelistilor #rezist unde mama naibii sunteti acum?!?

 • Au trecut 30 de democrație,nu a ți învățat nimic.prosti și multi.ok,nu vreți să vă vaccinați e dreptul vostru,dar daca o sa mierliti intubați e problema voastră.sa trăiți bine!

 • Au mai fost „certificate verzi”: o stea galbena pe piept, triunghiuri colorate pe piept si pe maneca, declaratii semnate ca nu esti comunist (la americani in anii 1950) ochelari si stilou (la cambogieni in 1977). Si au sa mai fie. Si au fost si dictatori si au sa mai fie. Atata vreme cat ii lasati. Vaccinarea nu asigura imunitate in fata bolii. Se imbolnavesc si mor vaccinati.

 • itic il intreaba pe strul – de ce rrumanii sunt mai prosti ca balestinienii?
  strul raspunde – pentru ca o iau la bot de la un arahat mai smeker decat ala care se pupa cu ceasca

 • Am ajuns ultimIi in Europa ,in vest se ridica restrictile ptr ca s au vaccinat dar la noi sint toti smecheri si liberi,acu ca pe vremea lui ceasca taceau ,asa ca injurati baieti dar asta e …ai certificat verde intri daca nu ai… rogi un vecin destept sa ti faca aprovizionarea …tu stai acasa si uitate la sosoaca!(nu merita litera mare la inceput)

 • m-am pisat la mol palas fara sa ma intrebe nimeni de certificacat
  erau 2 martalogi care fumau la intrare si am trecut de ei
  toti care intrau nu aveau masti sau cacaturi pe ei
  mam dus la kfc si miam luat o galeata de aripioare fara cacaturi de masca

 • Foarte bine !!! Celor nevaccinati ar trebui sa li se aplice un lockdown total. Sa iasa din casa doar pentru mancare si medicamente. Nu au ce cauta in societate acesti inconstienti.

 • Olanda vaccinata 85% se pregateste de resrictii din cauza „infectarilor”. NU fiti prosti, tot ce vor ei sa faca e sa se bata „vaccinatii” cu „nevaccinatii”. Ce se intampla nu e despre boala si nu e despre vaccin. E despre noua normalitate.

  Urmeaza lockdown-ul cu incalzirea globala. Veti sta in case iar degeaba :))) Abia astept

 • Este normal că un cetățean de rand sa nu aibă acces într-o instituție publică nevaccinați iar funcționării publici care lucrează în acea instituție sa fie nevaccinați ,polițistul care face verificări tot nevaccinat ; unde trăim legea nu-i pentru toți

Adauga un comentariu