Eveniment-Social

De azi apar figuri noi in Palatul Roznovanu! Ce se mai decide la sedinta de plen

Publicat: 11 iun. 2015
1

Consilierii locali se intrunesc azi la Palatul Roznovanu pentru o sedinta extraordinara de plen. Sedinta e motivata de ultima sentinta de arest la domiciliu primita de primarul suspendat Gheorghe Nichita. Locul acestuia a fost luat de viceprimarul Mihai Chirica, devenit primar interimar, locul acestuia din urma urmand a fi luat cel mai probabil de asistentul universitar Daniel Matasaru, care este oficial recomandarea facuta de PSD. Numirea acestuia ca viceprimar ar putea fi una temporara, asta daca primarul scapa de arest.

Un alt subiect important de la sedinta de plen de astazi o reprezinta modificarile pe care plenul vrea sa le aduca componentei conducerii Fundatiei Iasi Capitala Culturala.  La ultima sedinta de plen, activitatea FICCE a starnit un scandal imens, in urma caruia managerul proiectului, Dan Dobos, si-a anuntat chiar demisia, dupa un schimb dur de replici purtat in mediul online si in presa cu primarul Chirica sau liberalul Marius Danga.

Astfel, in cadrul sedintei de plen liberalii au propus completarea boardului fundatiei condusa in prezent de directorul de proiecte al primariei Cosmin Coman, cu profesorul universitar Daniel Sandru. Potrivit liberalilor, „profilul domnului Sandru este cel al unui reprezentant al societatii civile active cultural care poate sa contribuie la intocmirea dosarului de candidatura si derularea actiunilor”.

Adauga un comentariu