News Flash:

De cate ori pe saptamana sa mananci usturoi ca sa te feresti de cancer

21 Septembrie 2017
509 Vizualizari | 0 Comentarii
Usturoi
Consumul de usturoi crud poate reduce riscul de cancer cu pana la 44% fara a avea si efecte secundare.


Motivul pentru care mor atat de multi oameni dupa ce au fost supusi unui tratament conventional impotriva cancerului este ca, in afara afectarii celulelor sanatoase, chimioterapia le determina sa secrete o proteina care sustine dezvoltarea tumorii si incurajeaza rezistenta la tratamentele ulterioare.


Cum se poate, pe buna dreptate, ca organismul sa se recupereze daca este taiat, otravit si ars, iar acest lucru sa fie considerat o practica acceptabila pentru tratarea cancerului?


Puterea usturoiului


Usturoiul face parte din familia liliaceelor si este o planta legumicola bienala. Este utilizat din cele mai vechi timpuri  atat pentru proprietatile sale culinare cat si pentru cele medicinale. Caracteristica distincta a usturoiului este mirosul special care provine din procesul de descompunere a enzimelor cu continut de sulf care are loc in momentul taierii sau strivirii sale. Chiar daca nu este o sursa importanta de nutrienti esentiali, usturoiul ofera o multime de beneficii pentru sanatate datorita prezentei in compozitia lui a oligosaccharides si a proteinelor bogate in arginina, a seleniului si a flavonoidelor.


Exista multe dovezi care anumiti compusi ai usturoiului sunt asociati cu reducerea cazurilor de cancer la san, colon, esofag, cancer de piele, uterin si cancer la plamani.


Abilitatea usturoiului de a inhiba dezvoltarea diverselor forme tumorale indica faptul ca un eveniment generalizat celular este responsabil pentru schimbarea comportamentului tumorii si ca acest raspuns este influentat de mediu si de alte tipuri de activitati biologice. Intrucat acesti agenti carcinogeni au nevoie de o activare metabolica sunt sanse ca enzimele sa fie alterate in faza 1 sau 2 a dezvoltarii lor.


Se pare ca este necesara o descompunere a alicininei pentru a obtine o inhibare totala a dezvoltarii tumorii. Sulfura de alil suprima celulele neoplastice.


Devine clar ca raspunsul lor la sulfura de alil are legatura cu abilitatea sa de a anihila radicalii liberi. Sulfura de alil contribuie la schimbare prin influentarea expresiei genomice.


De asemenea, s-a descoperit ca usturoiul este de 100 de ori mai eficient in combaterea bacteriilor cauzatoare de boli decat antibioticele.


Reducerea riscului de cancer cu 44%


Cercetatorii de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention sustin ca au descoperit o asociere protectiva intre consumul de usturoi crud si cancerul la plamani, „usturoiul poate servi ca agent preventiv impotriva cancerului la plamani”, au scris ei.


In studiul publicat in jurnalul Cancer Prevention Research, se observa ca medicina chineza a folosit usturoiul cu 2.000 de ani IC. Autorii sugereaza ca anumiti compusi din leguma ca de exemplu sulfura de dialil, eliberata in momentul in care usturoiul este zdrobit/taiat contribuie la abilitatile sale protective. Cercetatorii nu au studiat efectele consumului de usturoi gatit.


Au fost facute mai multe studii legate de sulfura de dialil si inhibarea proliferarii celulelor canceroase. Unul dintre acestea a fost realizata in Republica Coreea, iar cercetatorii au examinat abilitatea sulfurii de dialil de a distruge celulele implicate in productia de radicali liberi. Oamenii de stiinta au notat ca dupa un tratament de 24 de ore cu sulfura de dialil celulele vinovate au fost distruse. Studiul a fost publicat in Journal of Biochemical and Molecular Toxicology.


Cercetatorii au examinat 4.500 de adulti sanatosi si 1.424 de bolnavi de cancer la plamani si au descoperit ca persoanele care mancau usturoi de cel putin doua ori pe saptamana prezentau un risc mai scazut cu 44% de a face cancer la plamani.


Oamenii de stiinta considera ca sulfura de dialil este cea care ii ofera usturoiului abilitatile sale preventive. Usturoiul este un ingredient important in medicina chineza folosit in multe dintre remediile lor traditionale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

puterea usturoiului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1433 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016331 (s)