Info Turism

De ce a fost aleasa o capitala europeana “cel mai bun oras pentru locuit in 2019″

Publicat: 06 sept. 2019

Viena a fost desemnata, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun oras pentru locuit, potrivit unui clasament publicat miercuri si realizat de “Economist Intelligence Unit”, celula de cercetare si analiza afiliata saptamanalului englez The Economist.

Paris a fost retrogradat de pe locul 6 pe 25 din cauza impactului miscarii “vestelor galbene”.

Deja in fruntea topului anul trecut, Viena isi confirma avantajele: infrastructura, calitatea aerului, oferta culturala, educativa si medicala aproape de perfectiune, intr-un context de stabilitate de invidiat, potrivit analistilor.

Pentru al doilea an consecutiv, capitala austriaca a obtinut un scor de 99,1 puncte, in fata orasului Melbourne (98,4), care s-a aflat multi ani pe primul loc, si Sydney (98,1).

Australia si Canada domina Top 10, cu trei orase fiecare. Japonia este de asemenea prezenta cu Tokyo si Osaka. Copenhaga, al doilea oras european, se claseaza pe locul 9 la nivel mondial.

In fiecare an, 140 de orase sunt astfel evaluate pe o scara de 100 de puncte, in baza unor criterii: nivel de viata, criminalitate, retea de transport, acces la educatie si sistem de sanatate, stabilitate economica si politica.

Pentur prima data, indicele integreaza un parametru tinand cont de efectele schimbarilor climatice asupra calitatii vietii: in acest sens, New Delhi si Cairo au fost sanctionate din cauza “calitatii slabe a aerului”, a temperaturilor medii neatractive si a unei aprovizionari cu apa insuficiente”.

Atunci cand mai multe orase au castigat puncte in acesti ultimi ani datorita ameliorarii stabilitatii, a sistemului educativ si de ingrijirii, aceste progrese sunt “grav amenintate de un climat din ce in ce mai defavorabil”, a spus Agathe Demarais de la EIU.

Londra si New York, confruntate cu perceptia unui risc semnificativ de criminalitate, terorism si de infrastructuri supraaglomerate, se claseaza pe locul 48, respectiv 58.

La coada clasamentului, se afla cinci orase cel mai putin primitoare: Damasc, Lagos, Dacca, Tripoli si Karachi.

Intr-un alt studiu publicat in martie2019, compania Mercer a plasat Viena in fruntea clasamentului celor mai ofertante orase in privinta calitatii vietii in lume, pentru al zecelea an consecutiv.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit