Stiri si curiozitati

De ce a micsorat CNA amenda acordata postului Antena 3 pentru cazul Caracal

Publicat: 02 oct. 2019

Cazul ”Caracal” a insemnat, pentru televiziunile de stiri din Romania, o sursa indiscutabila de audienta. Emisiunile au abordat cu lux de amanunte subiectul, au fost lansate speculatii si ipoteze diverse, au aparut chiar si scenarii creionate fantasmagoric. In astfel de conditii, CNA  a intervenit. 

Saptamana trecuta, reprezentantii CNA au decis amendarea postului Antena 3 cu 50.000 de lei pentru ”derapajele” din cazul ”Caracal”, numai ca decizia nu a ramas ”batuta in cuie”, fiind reanalizata.  Radu Herjeu, membru CNA, a fost cel care a propus amenda de 50.000 de lei pentru Antena 3, spunand acum ca – din punctul sau de vedere – reanalizarea cazului nu a fost justificata.

„Inteleg ca acest consiliu a decis prin vot ca o televiziune merita o amenda de 50.000 si, acum, acelasi Consiliu, pe baza a nimic, zice ca totusi ca e prea mult 50.000 de lei. Acum, acelasi Consiliu, la o saptamana distanta, pe baza a nimic, spune da, e prea mult 50.000 de lei. As vrea sa inteleg pe baza a ce se considera dint-odata ca terfelirea oribila a vietii si a profesionalismului a unei familii acum valoreaza mai putin de 50.000 de lei”, a spus Radu Herjeu, conform paginademedia.ro.

”Stabilirea cuantumului amenzii este unul disproportionat”

Pentru „noua” amenda de 30.000 de lei au votat Alexandru Kocsis, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Nicolaie Balasa, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

”Nu am probe suplimentare, insa am prezentat in pledoaria mea, atunci, demersurile pe care le-a facut Antena 3, colegii mei, de a lua legatura cu partea considerata lezata pentru a-si sustine punctul de vedere, cat si mentiunile care s-au facut pe post cu privire la faptul ca persoanele lezate nu au dorit sa se exprime, mai mult decat atat, nu au avut nicio reactie.Consider ca stabilirea cuantumului amenzii este unul disproportionat, avand in vedere toate argumentele invocate”, a declarat reprezentantul Antena Group, conform sursei citate mai sus..loading...

Adauga un comentariu