National

De ce a refuzat Andreea Paul-Vass sa fie ministrul Economiei

Publicat: 15 feb. 2012
1
Consilierul pe probleme economice al premierului, Andreea Paul-Vass, sustine ca a refuzat sa preia conducerea Ministerului Economiei pentru a nu crea „o problema gratuita” noului Guvern in urma informatiilor privind incompatibilitatea sa in cazul Hidroelectrica, precum si din cauza mandatului scurt.
„Refuzul meu a avut o ratiune solida, pe care cred ca orice persoana matura o intelege. Pe de o parte, nu am vrut sa creez o problema gratuita noului Guvern in urma campaniei mediatice care a creat si amplificat motivele halucinante, neserioase, de incompatibilitate la adresa mea, fara nicio baza legala, morala sau profesionala. Am obligatia de a-mi proba integritatea. Numai cu rabdare pot face acest lucru. Timpul este prietenul meu cel bun”, afirma Vass intr-o postare pe blog, citata de Mediafax.
Consilierul mai sustine ca, pe de alta parte, mandatul scurt nu i-ar fi permis sa concilieze actiunea pe termen lung, viziunea sa pentru acest minister, „in care roadele s-ar fi vazut in viitor”, cu ceea ce ii cerea politica, adica actiuni pe termen scurt.
„Portofoliul economiei este extrem de important. Pentru dezvoltarea economica solida a unei tari e nevoie de strategii de competitivitate pe termen mediu si lung. Am ajuns la maturitatea necesara pentru a-mi da seama ca in aceste 8 luni de mandat nu as fi putut sa pun in aplicare aceste strategii oricat de multa bunavointa si profesionalism as fi avut eu si echipa mea. Imi asum o astfel de responsabilitate daca am garantia ca pot deveni viabile masurile pe care le sustin pe termen mediu si lung. Actiuni pe termen scurt, actiuni cu impact imagistic nu ma caracterizeaza”, mai afirma consilierul.
Andreea Paul-Vass a fost nominalizata, saptamana trecuta, pentru portofoliul Economiei, dar a refuzat sa preia postul de ministru, afirmand doar ca argumentele sunt in primul rand personale si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata.
Comentarii
Adauga un comentariu