Magazin

De ce aceasta companie isi plateste angajatii sa doarma

Publicat: 01 iul. 2016
1

Compania de asigurari Aetna vrea ca angajatii sai sa fie odihniti si productivi, ca orice firma din lume. Insa Aetna este pregatita sa faca urmatorul pas, sa-si plateasca angajatii sa doarma scrie BBC.

Toti angajatii care dorm cel putin sapte ore pe noapte vor fi rasplatiti. Fiecare angajat poate castiga 25 de dolari pentru 20 de nopti in care a dormi sapte ore sau mai mult. Castigul maxim este de 300 de dolari pe an.

Acest serviciu a fost introdus in 2009, iar anul trecut au participat 12.000 din 25.000 de angajati. Pentru a urmari cate ore dorm, angajatii poarta o bratara care le monitorizeaza somnul sau pot alege sa inregistreze manual orele dormite.

Kay Mooney, vicepresedintele comisiei de beneficii ale angajatilor a Aetna, spune ca acesta „este doar unul dintre programele nostre prin care incercam sa stimulam comportamentele sanatoase”.

Intrebata daca nu este ingrijorata ca angajatii ar putea minti ca dorm opt ore doar pentru a primi banii, Mooney a raspuns ca „nu ne facem griji, este un sistem bazat pe onoare, avem incredere in angajatii nostrii”.

Lipsa odihnei poate duce la pierderea productivitatii angajatului. Numai in SUA, in medie, un muncitor pierde 11,3 zile de munca sau 2,280 de dolari pe an din cauza lipsei odihnei, potrivit unui raport din 2011 al Academiei pentru medicina somnului (ACademy of Sleep Medicine). In total, SUA pierde 63 miliarde de dolari anual din aceasta cauza.

Adauga un comentariu