Culinar

De ce ai nevoie ca să faci dulceață de vişine

Publicat: 17 iun. 2020

Dulceaţă de vişine este ideală cu o porţie de clătite sau chiar în diverse prăjituri. Profită de sezonul vişinelor şi prepara acasă o dulceaţă delicioasă de care să te bucuri întregul an.

Ingrediente:

2 kg vişine
2 kg zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat

Mod de preparare:

Curata vişinele de sâmburi, apoi adăugă zaharul peste ele şi amesteca uşor. Lasă totul la frigider peste noapte. A doua zi, scurge siropul şi pune-l la fiert timp de 10 minute. Adaugă apoi şi fructele şi după ce aduci dulceaţă la punctul de fierbere, da focul la minim şi continuă să fierbi dulceaţă timp de 30-40 de minute. Când este aproape gata adauga plicutele de zahăr vanilinat şi amesteca bine. Lasă totul să mai fiarbă timp de două minute şi stinge focul.

Pentru a verifica dacă este gata, toarnă câteva picături de dulceaţă pe o farfurioară rece. Dacă acestea nu curg, după ce ajung la temperatura camerei, înseamnă că dulceaţă este gata.

Pune dulceaţă fierbinte în borcane curate. Închide bine capacul şi întoarce borcanele cu fundul în sus. Lasă-le aşa până când se răcesc complet, la temperatura camerei. În acest fel borcanele se vor vida şi steriliza fără a fi nevoie să le pui la cuptor sau să le fierbi.

Adauga un comentariu