Magazin

De ce apar hemoroizii? Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem cu totii

Publicat: 06 ian. 2018

Nu trebuie sa va simtiti jenat. Aproape toata lumea are. Este intr-adevar o propozitie socanta, dar care te pune pe ganduri. Cum este posibil? Toti oamenii pe care ii vedem ca stau jos si sunt relaxati au hemoroizi? Ce incearca sa iti transmita posteriorul? Nimeni nu se gandeste ca e vorba de atatea lucruri!

Iata care sunt cele mai ascunse lucruri legate de hemoroizi, pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca. Intr-adevar este o afirmatie socanta aceea ca toata lumea are hemoroizi. Dar este spusa de chirurgul colorectal Alexis Grucela, care este si profesor asistent de chirurgie la Centrul medical Langone, din New York.

Pare uluitor, dar hemoroizii sunt ceva normal, spune medicul. Ei reprezinta tesutul anal si aduc un extra suport. Asa cum muschii pelvieni controleaza urina sa nu tasneasca atunci cand tusim sau radem, tesutul hemoroidal se comporta la fel pentru fecale si gaze. Oamenii ii constientizeaza doar atunci cand devin simptomatici. De obicei, ei isi duc la capat menirea. Nu toti avem hemoroizi durerosi. Ceva facem foarte gresit, atunci cand acest tesut anal normal devine dureros si plin de protuberante, potrivit womenshealthmag.com.

De obicei, principala vinovata este presiunea abdominala, care apare, conform medicului Grucela, atunci cand ne ”tinem” sa nu mergem la toaleta, fie din cauza constipatiei cronice, grasimii abdominale excesive, sarcinii sau alergatului pe distante mari. Presiunea determina intinderea excesiva a tesutului, iar asta duce la slabirea sa, in timp. Intinderea dilata vasele de sange din hemoroizi, apoi prea mult sange se pompeaza in zona, iar asta duce la umflarea hemoroizilor si uneori la sangerarea lor.

Sunt doua tipuri de HEMOROIZI

Interni si externi. Cei externi se afla exact la deschiderea anala si sunt acoperiti de piele. Au si nervi, deci sunt cei care aduc si senzatii de durere, mancarime sau arsura.

Hemoroizii interni se afla inauntrul canalului anal. Nu se vad si fiindca nu sunt acoperiti de piele, nu veti simti nimic din partea lor. Doar ca hemoroizii interni sunt mai predispusi la a sangera, iar daca situatia devine foarte grava, chiar se pot desprinde si cadea din anus. E adevarat ca toaleta se mai numeste si tron, dar nu trebuie sa zabovim prea mult acolo. Multi o vad ca pe o evadare a problemelor, propriul colt zen. Oamenii stau exagerat de mult pe toaleta, chiar daca nu sunt constipati.

Citesc sau se joaca pe telefon. Dincolo de aspectul neigienic, 16% din telefoanele mobile poarta urme de materii fecale, nu este sanatos pentru posterior. Creste presiunea asupra tesutului anal, iar hemoroizii se inflameaza. De aceea, nu va aduceti telefonul sau cartea la toaleta si scurtati timpul petrecut acolo.loading...

Adauga un comentariu